Wednesday, October 8, 2014

Hujung minggu


tukang sibuk mama... semua nak mencelah kalau mama buat.. semua dia nak cuba.. tak bg nanti ada yang merajuk
saya tambah guna bekas botol minyak jadikan pasu tambahan nak tanam daun limau purut.. dari terbuang aje botol tu kan... kita recycle apa yang patut


si tembam adik yang setia mengikut aje ke mana orang pergi,.. diam aje duduk dekat stroller janji dia nampak semua orang


kakak nana biasalah lincah tak ingat.. gambar hari ni semua hasil tangkapan abg hariz.. segala mak nenek la dia ambil gambar

bila cek dalam kamera macam-macam gaya gambar ada.. tengok aje la ni.. entah bila dia ambil gambar... kena lah mendelete gambar yg tak sepatutnya. buat penuh memori handphone aje

satu set anak mama yang macam macam gaya keletah perangai... sehari tak jumpa sunyi kehidupan rasanya... tapi.. kalau nak menakal tu bukan dia kira.. hahaha adik yg bam bam gerammmmm

Monday, October 6, 2014

Menerima tempahan menjahit dress kanak-kanak

Seronok jahit dress untuk anak anak.. lagilah dgn corak fabrik yg ceria dgn pelbagai warna. Kalau ada yg berminat nak customized dress anak masing masing dari newborn sampai 12 tahun boleh wasap atau email saya ye... selamat menjamu mata

Saturday, September 13, 2014

#cabaran10blouse : blouse no 3

Puas hati sangat dengan hasil kali ini. Masih guna yoke blouse pattern sebagai asas untuk menjahit blouse.cuma kali ini, bahagian depan nya saya buat pleated. Kalau design asal macam blouse no 1 kan, gathered semua bahagian depan. Saya Labuh kan juga baju tu. Rasa lagi selesa nak di pakai dan menyusu baby kiranya. kain corak abstrak rasa nya sangat la sesuai kalau buat blouse ni. Saya kombo kan aje dengan lebihan kain chiffon yang ada.
untuk blouse ni, saya ulangkaji nak buat lubang butang. Buka lah balik tutorial yang pernah saya buat untuk lubang butang. Banyak kali juga buat tapi tak jadi jadi. Apa step yg saya lupa agaknya. Belek punya belek rupanya lupa nak tekan butang reset. Ceh... itu aje. da selesai masalah utama, maka berjaya la jahit lubang butang. Ini dia cuff di tangan. Sama kain dengan yoke di dada. Seronok bila dah berjaya buat