Jangan lah bosan masuk Blog TH

image

Saya sedang menghitung hari.. Lagi 5 minggu Insyaallah.. Tak sabar berjumpa dengan cahaya baru dalam keluarga kami. Perasaan nak update Blog tu sentiasa aje ada dalam hati, tapi biasa la.. Nak ngan tak nak aje.. Melayan kerenah budak manja dua orang ni pon tak menang tangan.

image

Yang sorang ni mmg suka merajuk aje, cepat benar tersentuh hati sekarang ni.. Dah terasa nak ada adik la tu.. Lama jadi anak bongsu kan.. Tapi mama percaya hariz akan jadi abang yang baik sangat

image

My Sweet dotter.. Selalu mengalah dengan hariz. Baik hati sangat kan.. Dia lah yg tak sabar sabar nak jumpa baby.. Jangan lepas tu tak mau jaga adik da lah ye

Buat yang tanya saya ambil order nursing cover atau felt order, boleh check instagram saya ye. Situ ada gambar detail.

Okay jumpa di lain.. Semoga sentiasa ceria dalam kehidupan yang dilalui ya..  :)

Diy planner 2014

image

Biasa la sekarang ni update blog bila rasa lalu.. heheheh Tahun ni merajnkan diri buat DIY planner/diari. Boring tengok diari yang standard kan. Gatal tangan search dekat blog-blog craft atau pinterest yang bagi printable diari percuma. Siapa tak nak kan. Boleh pilih ikut suka tekak.

image

Cari frasa yang sesuai untuk cover depan diari, sekali dengan kalender penuh tahun 2014

image

yang ini plak planner bulanan, cuma kalau kita download dari blog/pinterest luar negara ni cuti dia memang tak sama dengan Malaysia la.. Kena la pandai-pandai tulis sendiri

image

Macam yang ini pula weekly planner ada nama hari aje, berapa hari bulan takde… kena lah cop sendiri tarikh-tarikh yang berkenaan. Memandangkan dah memang ada set cop 7gypsies boleh la guna main cop-cop. senang hati la kan planner ikut hati. Jangan planner ni kosong sepanjang tahun sudah… heheheh

Bermulanya 2014

image
Kakak nana baru daftar ke sekolah rendah agama tahun ni, dia mula lambat. Rezeki dia sebab SRA ni baru wujudkan sesi persekolahan petang. Dah la dekat dengan rumah baru, mudah kami nak uruskan pengankutan pergi balik SRA dia. SRA ni di bawah JAIS, pakai kain hijau. Sekolah kebangsaan pula masih di sekolah sama. Risau juga kalau dia mengeluh penat tapi alhamdulillah seronok katanya, sekolah baru dan semua kawan baru. Lega kami dengar. Kakak nana pon memang suka pergi sekolah kan.
image
Adik Hariz pon kami dah tukar ke Genius Aulad, Putrajaya dari Smart Reader.. Setiap ali nak pi SR aje menangis.. saje mengada ke apa tak tau la. Ni pi GA nampak ceria pula. Hari pertama pakai uniform GA dia tanya.. “mana songkok adik.. nak pakai ni?” hahaha hairan gak mama kenapa minta songkok rupanya dia tgk kat logo GA… comel aje. Ni pon rezeki hariz dpt masuk GA sbb GA kat Putrajaya baru di buka dan nasib masih ada kekosongan.. tak perasan GA ni ni di buka sebab berada dalam kawasan berlainan dengan tadika tadika yang lain.

image
Semua pertukaran sekolah ni sebab nak mudahkan urusan logistik kami la.. nak hantar pergi ambil sekolah nak pergi kerja semua setelah selamat berpindah ke rumah baru/ Alhamdulillah da settle down kat rumah baru, tapi payah sikit bab pengangkutan ni. Takpe lah setelah selesai tukar sekolah rasa lebih lancar semua urusan. Saya pon dah sihat dr HG rasa lega la.. cuma kena maintain makan dan tak boleh stress sangat nanti mula lah rasa loya muntah semua muncul.

image
Inilah aktiviti diaorang kalau sempat lepas balik sekolah. Seronok bila ada kawasan lapang nak main, saya pon tak risau nak lepaskan sebab kawasan berpagar. Semoga tahun 2014 akan lebih membawa kebahgiaan kepada kami sekluarga… aminnn….