Sunday, March 15, 2015

Jualan gudang Konwa

Yesss.... siapa nak cari mesin jahit.. inilah masanya.. ada mesin industri konwa, juki.. mesin jahit lurus ada.. mesin jahit tepi  ada. 

Mesin portable ada.. meain highspeed pon ada.. aksesori menjahit pon ada
Nanti saya update lagi harga2 yg diberi diskaun nya.
Konwa ada buat warehouse sales  sehingga  70%
13-15 Mac 2015
Jumaat- Ahad
Saya dah plan nak pergi hari Sabtu la kan pagi-pagi senang.. takut lambat-lambat melepas pula apa yang berkenan di hati.. hihihi tak sabarrrrr

Nak jengah website Konwa pon boleh di Konwa Malaysia

Konwa Industrial Sewing Machine (M) Sdn Bhd
Lot 11 & 13, Jalan 51/201, Off Jalan Tandang, Seksyen 51,
46050 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan, Malaysia.
Tel : +603-77881111 Fax : +603-77885555

UPDATE HARGA MESIN ... banyak mesin sebenarnya, tapi saya bg list mesin yang menjadi pujaan ramai

  • AKSESORI JAHITAN
  •  KW-120 RM258 Mini knife cutting machine
  •  KW-124 RM504 4” Round knife cutting machine.

  •  MESIN HISPEED JAHIT LURUS
  • KW-1390 RM999 High speed, 1-needle, lockstitch sewing machine.
  •  KW-1380A RM2,880 High speed, double-needle, lockstitch machine with auto lubrication.

  •  MESIN JAHIT TEPI HI SPEED
  •  KW-1716 rm1,840 2-needle, 5 thread, overlock sewing machine
  •  KW-1737F RM1,665 High speed, 1-needle, 3 thread, overlock sewing machine.
  •  KW-1747F RM1,719 High speed, 2-needle, 4 thread, overlock sewing machine.

  • MESIN COVERSTITCH HI SPEED
  • KW-2156 RM2,805 High speed, 3-needle, 5 thread, flat bed, interlock sewing machine. coverstitch hi speed... 
  •  KW-2156-2 RM2,975 High speed, 3-needle, 5 thread, flat bed, interlock sewing machine.
  •  KW-2208 RM2,686 Industrial chainstitch, blindstitch machine for extremely thin to medium-thick
    material.
 Kalau ada berkenan mesin yang lain, boleh jengah website konwa www.konwa.com.my nanti saya bg tau harga selepas diskaun 

Maklumat berkaitan semasa sales nanti :


  • harga barang tidak termasuk penghantaran
  • Servis penghantaran mesin ada dibuat selepas pembelian, RM60 ke atas bergantung kepada lokasi
  • warranty setahun dari tarikh invois
  • pembayaran boleh dibuat dalam bentuk tunai atau pun kredit kad

Thursday, March 5, 2015

Gam fabrik untuk jahit lace

ni dia gam fabrik yang saya gunakan. RM14.90
lepas dah gunting lace ikut corak yang sepatutnya, gam kan sedikit sahaja di bucu-bucu lace
ni rupa belakang kain bila kita gam.. nampak bertanda sedikit
 dah selesai gam. settkan iron dlm suhu sederhana. nak bg gam kering dan lace melekat pada kain

dah siap gam, barulah kita jahit lace tu. Saya suka guna gam dahulu daripada jelujur sebab lebih kukuh. kalau jelujur nanti nak kena buka balik. Kalau guna peniti nanti asyik tercucuk je. hehehe
Mudah tak ikut cara ni?

Thursday, February 26, 2015

Tutorial jahit kedut selapis

Jahit kedut selapis.
Mesin portable janome.
Tapak kedut.

1. Setting jahitan lurus. Jarak 4. Kedudukan jarum kiri
2. Tention benang 9
3. Kain letan5 bawah tapak. Yg ruangan kosong tu biarkan aje. Tahan kain yg di belakang. Tgn kiri
4. Kain depan tarik sikit bg tegang sementara mesin tgh jln. Tgn kanan
5. Hasil kedutan yg cantik menarik.

Saya gunakan ni utk buat lengan berkedut baju kanak2. Nak cantumkan ke badan. Tu yg kedutkan dahulu.. malas nak buat manual.
#tutorialtinihani #tapakkedut #tutorial #sewing