Selasa, 3 Mei 2016

Apron kanak-kanak

Tempahan apron dan topi chef kanak-kanak yang pernah saya jahit. Comel kan. Boleh customized nama dan corak. Harga bermula dari RM20 - RM65. Boleh wasap saya 019.266.8076



Khamis, 3 Disember 2015

Seronok belajar menjahit ramai-ramai

Beginilah keadaanya kalau ada kawan yang dah terpengaruh nak menjahit juga. Kita layan dia bagi seronok. Bawa la diaorang ke kedai beli mesin, cari yang sesuai dengan bajet yang ada.
Sambil cuba sambil gelak. Make it happy...
Muka tak percaya dah nak beli mesin
Yeayyy.. hak milik kami.

Dah beli tu saya offer diaorang jahit, basic guna mesin jahit aje step by step dan bagaimana nak troubleshoot. Enjoy je... hahahah masa berlalu cepat aje kalau semua tengah fokus
Saya aja kat rumah aje, sila lah bawa mesin masing-masing. Beramah mesra dengan mesin masing-masing,
Saya cadangkan mesin GS2700. Banyak kelebihan yang ada dan bersesuaian dengan status beginner sewist. 
Pandai-pandai la nak survive kan... Jahit lurus aje. Haritu semua cuba jahit skirt bergetah. Simple aje. Tapi buat pertama kali pegang mesin memamng macam-macam isu keluar. hahahah
semangat ni. sorry la kena potong atas lantai. hihi selesa katanya. tak cukup meja
hasil pertama... yeayyy
hasil skirt mak dan anak dari CT
hasil jahitan nuris plak. Blouse tu dia belajar dgn cikgu lain tp sempat potong aje.. saya cuma ajar cantumkan aje

Kalau ada yang rasa nak beli mesin jahit, boleh wasap saya 0192668076. Saya boleh cadangkan model yang bersesuaian dengan bajet yang ada. 

Isnin, 16 November 2015

Nametag sekolah anak


Sekolah belum tutup tapi saya dah ambil order untuk nametag sekolah anak. hehehe biasalah kita menjahit isi masa lapang sambil bagi peluang mama yang lain pon boleh siap sedia awal. Jahit cantik-cantik kat baju sekolah anak. Setakat ni, stok warna kain yang saya ada macam dalam gambar ni aje.



Antara tempahan yang dah siap. Nametag warna biru dan pink tu, mama diaorang tempah nak jahit dekat tuala anak. Senang nanti tak tertukar di taska. Siap-siap dah ada nama anak sendiri. Senang kan. :)