Monday, March 2, 2015

Jualan gudang Konwa

Yesss.... siapa nak cari mesin jahit.. inilah masanya.. ada mesin industri konwa, juki.. mesin jahit lurus ada.. mesin jahit tepi  ada. 

Mesin portable ada.. meain highspeed pon ada.. aksesori menjahit pon ada
Nanti saya update lagi harga2 yg diberi diskaun nya.
Konwa ada buat warehouse sales  sehingga  70%
13-15 Mac 2015
Jumaat- Ahad
Saya dah plan nak pergi hari Sabtu la kan pagi-pagi senang.. takut lambat-lambat melepas pula apa yang berkenan di hati.. hihihi tak sabarrrrr

Nak jengah website Konwa pon boleh di Konwa Malaysia

Konwa Industrial Sewing Machine (M) Sdn Bhd
Lot 11 & 13, Jalan 51/201, Off Jalan Tandang, Seksyen 51,
46050 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan, Malaysia.
Tel : +603-77881111 Fax : +603-77885555

UPDATE HARGA MESIN ... banyak mesin sebenarnya, tapi saya bg list mesin yang menjadi pujaan ramai

  • AKSESORI JAHITAN
  •  KW-120 RM258 Mini knife cutting machine
  •  KW-124 RM504 4” Round knife cutting machine.

  •  MESIN HISPEED JAHIT LURUS
  • KW-1390 RM999 High speed, 1-needle, lockstitch sewing machine.
  •  KW-1380A RM2,880 High speed, double-needle, lockstitch machine with auto lubrication.

  •  MESIN JAHIT TEPI HI SPEED
  •  KW-1716 rm1,840 2-needle, 5 thread, overlock sewing machine
  •  KW-1737F RM1,665 High speed, 1-needle, 3 thread, overlock sewing machine.
  •  KW-1747F RM1,719 High speed, 2-needle, 4 thread, overlock sewing machine.

  • MESIN COVERSTITCH HI SPEED
  • KW-2156 RM2,805 High speed, 3-needle, 5 thread, flat bed, interlock sewing machine. coverstitch hi speed... 
  •  KW-2156-2 RM2,975 High speed, 3-needle, 5 thread, flat bed, interlock sewing machine.
  •  KW-2208 RM2,686 Industrial chainstitch, blindstitch machine for extremely thin to medium-thick
    material.
 Kalau ada berkenan mesin yang lain, boleh jengah website konwa www.konwa.com.my nanti saya bg tau harga selepas diskaun 

Maklumat berkaitan semasa sales nanti :


  • harga barang tidak termasuk penghantaran
  • Servis penghantaran mesin ada dibuat selepas pembelian, RM60 ke atas bergantung kepada lokasi
  • warranty setahun dari tarikh invois
  • pembayaran boleh dibuat dalam bentuk tunai atau pun kredit kad

Thursday, February 26, 2015

Tutorial jahit kedut selapis

Jahit kedut selapis.
Mesin portable janome.
Tapak kedut.

1. Setting jahitan lurus. Jarak 4. Kedudukan jarum kiri
2. Tention benang 9
3. Kain letan5 bawah tapak. Yg ruangan kosong tu biarkan aje. Tahan kain yg di belakang. Tgn kiri
4. Kain depan tarik sikit bg tegang sementara mesin tgh jln. Tgn kanan
5. Hasil kedutan yg cantik menarik.

Saya gunakan ni utk buat lengan berkedut baju kanak2. Nak cantumkan ke badan. Tu yg kedutkan dahulu.. malas nak buat manual.
#tutorialtinihani #tapakkedut #tutorial #sewing 

Wednesday, February 18, 2015

Kebaya kimono pula

 Kebaya kimono yang dah disiap jahit kelim halu / baby seam. Depan dia memang tak berjahit terus
 Saya buat tak berjahit terus supaya boleh adjust ikut kesesuaian tuan badan. Boleh adjust bagi longgar atau ketat. Lagi satu cutting kebaya ni pon agak labuh juga.
 Ini pula bahagian belakang. leher tinggi berlipat
 ni rupanya kalau bhgn depan tak berlipat. di buka habis
ini kalau depan di lipat masuk ke dalam. ibu mengandung pon sesuai pakai sebab selesa dan senang nak adjust perut. hihihi