Thursday, July 17, 2014

Blog yang sudah huru hara

Hermm... saya dah tak subscribe kepada webhosting. kembali kepada blogger .. Sekarang ni yang jadi isu banyak entry entry yang berharga terutamanya tutorial jahitan dan kraftangan dah hilang gambarnya. Jangan risau, saya akan cuba upload kembali gambar-gambar berharga tutorial tutorial tersebut seperti
  •  Tutorial buat bias tape/kun
  •  Tutorial Jahit Tudung Syria
  •  Tutorial buat label sendiri
Kalau ada apa-apa request untuk buat tutorial boleh tinggalkan komen ya.. saya cuba mana yang termampu :)

Saturday, July 12, 2014

Sudah separuh Ramadhan

Sedar tak sedar ar ar kita semua dah melalui separuh perjalanan. Tahun ni agak mencabar sebab menyusukan Hayani.. Walau bagaimanapun tetap kuatkan semangat untuk anak tersayang dan berusaha nak berpuasa penuh.
Kalau perasan saya dah tak guna Blog tinihani.com sbb malas nak maintain... Update pon sebulan sekali.. Kalau rajin Hehehe
Tengoklah kalau rajin ada la update di Blog ni. Kalau tak memang terus berkubur aje la gamaknya

tak lama lagi cuti bersalin pon nak habis, bermulalah kkehidupan yang terkejar sana sini. Sementara ada baki cuti yang masih bersisa ni, apalagi bermalas-malasan la gamaknya. Rajin tak rajin dok jahit lace kat baju yg ditempah sebelum mengandung lagi. Setahun dah berlalu kot. Hahaha 

Monday, April 22, 2013

Aktiviti mewarna kufi di atas kanvas


Adakanvas yang dah dilukis tapi hasilnya tak menarik. Saya ajak anak-anak buak aktiviti untuk isi masa lapang dengan mewarna grid kufi allah yang elah saya lakarkan atas kanvas tersebut

adik cuba dulu

cubamewarna dalam grid yang dilukiskan

kakak pon tak nak terlepas peluang. muka fokus tu

hasil kerjasama anak beranak hehehe
lukisan kufi atas kanvas yang saya gnakan dengan cat arkilik. mudah nak mewarna tak perlu tambah air bagai