Sunday, August 24, 2014

Menjahit yoke blouse

Dah lama tak menjahit saya menggodeh etsy sebab teringin nak menjahit blouse sendiri. Selama ni beli blouse banyak yang jarang dan kena pakai inner. Semenjak ada baby ni nak pakai berlapi-lapis amatlah tak selesa dan kalau ketat susah pula nak breastfeed. Berkenan dengan pattern yoke blouse dari Salme sewing pattern ni. Apa lagi laju-laju la saya beli pattern ni.
 
Bila dah beli, print pdf pattern yang diberi dan acara menggunting dan menampal pon kena pantas dibuat sementara semangat berkobar-kobar nak menjahit ni ada.

Ni selepas siap di dicantum dan dijahit tepi. Kemasan belum siap lagi.
Gembira dengan hasil bila dah siap. Leher tu jahit guna bias aje. Takde butang zip bagai. Serlum aje kepas la kepala, Menepati ciri-ciri yang saya nak pada blouse. Selesa, longgar, tak payah pakai inner dan bergaya pastinya.

Perkenalkan photographer comei saya. Mak dia poyo nak bergambar kan
Kembang hidung sikit pakai baju hasil jahitan sendiri. Lama dah mesin jahit tu berhabuk masa preggy. Blouse boleh pakai dengan seluar, skirt atau kain baju kurung moden. Semua boleh la... tak sabar nak pi beli kain lagi nak menjahit. HAPPY :)


Monday, August 18, 2014

Dia da 4 bulan

Macam tak percaya aje hayani dah 4 bulan. Sekejap sangat masa berlalu sekarang ni. Dah selamat meniarap. Kalau diagah memang ketawa menyeringai tapi tak keluar bunyi. Mata aje jadi sepet.  Setiap hari tak sabar nak balik kerja jumpa dia. Gerammm

Thursday, July 17, 2014

Blog yang sudah huru hara

Hermm... saya dah tak subscribe kepada webhosting. kembali kepada blogger .. Sekarang ni yang jadi isu banyak entry entry yang berharga terutamanya tutorial jahitan dan kraftangan dah hilang gambarnya. Jangan risau, saya akan cuba upload kembali gambar-gambar berharga tutorial tutorial tersebut seperti
  •  Tutorial buat bias tape/kun
  •  Tutorial Jahit Tudung Syria
  •  Tutorial buat label sendiri
Kalau ada apa-apa request untuk buat tutorial boleh tinggalkan komen ya.. saya cuba mana yang termampu :)