Rabu, 6 Mei 2009

Panjang berjela


lama tak update ka.. mari kita buat entry panjang berjela... hannah n abah cam biasa la.. mcm tembam lak muka hannah ni.. hannah excited tgk flamingo.. skrg ni kan dia kena duk umah aje.. so takde la berjalan selalu.. napa hannah kena duk umah? nanti mama cerita lagi.. panjang berjela...

korang rasa... korang dapat teka tak ni kat mana? siap flamingo bagai... hehe suka pakai blouse ni sebab nampak besar.. ekekkeke gelap lak muka kitaorang ni.. silap pengcahayaan....
ini la mama sekarang ni.. dikala 32w4d.. tak sabarnya.. lagi 52hari untuk bertemu permata hati kami... tak sabar.... ada beza tak mama? yer.. beza.. beza.. beza tang perut...

abah... fokus kat perut la.. wakakakka abah bising.. bagi senget la baru nampak perut... ingat sng nak ambik perut awak... boleh la... nanti dah ptg lagi dia besar skit....
heheheh ni la muka budak excited duk umah... tak mau pi school.. sbbnya dah ada bibik ler... suka tul duk umah.. ada org layan dia.. perhatian penuh.. tp kalau kami duaorg sekali ada kat umah.. terus tak nak ngan bibik.. semua ckp.. "mama wat.. abah andikan..." very the manja.. makin nak due ni.. makin manja tahap tinggi.. tp layan kan aje la....

ni la bibik hannah.... "mak mis".. kitaorg dah kenal dia sbb dulu maid pada PIL.. tp pas servis 2 thn nak balik kg sbb hubby tak sihat.. dah sthn kat kg.. nak balik kerja sini tp sbb PIl dah ada maid lain kami ambik la.. sbb dah kenal tu yg tetiba tukar plan ambik maid.. kalau tak... kita layan kat school aje la kan hannah n baby.... alhamdulillah ok setakat ni... mama rasa dia boring kot skrg ni.. sbb kul 8mlm aje kami dah bertapa dlm bilik sbb mama nak layan aircond.. ekkekeke takpe la... dah ada baby nnt rutin dah lain.. mama pon dah balik normal.. tak macam dragon ball da.. asyik panas aje...

ehhe akhirnya berjaya gak basuh baju2 utk baby... perasan tak ada color pink.. mak layan kan aje.. sbb tu la pink paling minima baby boleh pakai.. kalau yg lain tak kuar tu mmg kalau bb pakai mmg lawak la plak... syok tgk baju2 kecik ni tergantung...

makin tak sabar dah.. hehe cuma terkenangkan nak kena bangun malam tu yg adeh.. hehe takpe anaknya pasal... dah lama tido lena.... ehh perasan tak ada pokok pisang.. ye pokok2 di umah kami dah bertambah.. ada tgn lagi sejuk kat umah tu.. siap semua daun kesum, selasih, bendi, serai, pandan... ehhe pas ni leh bukak gerai la kat pasar tani... ehhehe (besar impian)

kali ni mama berangan nak guna cloth diaper aje utk baby... mak mis pon kata ok.. dia kata kg kampung (indon) pon tak guna pampers.. takde duit... ehhehehe MDH gelak aje tgk mama nya cadangan.. ikut mana mampu ler... kata nak enviromental friendly abah.... pakai la lampin... jimat pon ye gak

cita2 nak BF pon masih kuat dihati.. doa moga ada rezeki lebih utk baby.. kakak hannah dpt sekejap aje BF.. tp dah rezeki kan nak wat camna.. yg penting bagi yang terbaik untuk anak-anak... tinggal lagi beberapa minggu ni, harap sgt sihat sejahtera.. kang mabuk ada dtg balik.. last minit cam dulu... esok cekup.. detail scan lagi.. tak sabar nak tgk.. n dah berapa berat mama n baby.. sbb berat mama dah lepas max berat ngandung time hannah.... ehhehe hebat2.... mama tau naik tang mana.. ah tensen..... baby nya pasal takpe la.. kata abah.. huuhuhuh

5 ulasan:

  1. dah lama tak nmpk tini..ape khabar?perot nmpk comei je..tak nmpk besar pon...best tui tgk..semoga dpat baby yg sehat dan comei2 dah jangan kawan mu di shah alam ni..

    BalasPadam
  2. lame betul tak jumpe tini..
    wahh, dah nampak perut dah tu..
    bila nak gie makan2 ngan geng merayap nihhh..

    BalasPadam
  3. waa.. besar peyut... aku nye peyut lagi besar tau.. maklumlah.. original pun mmg dah besar..heheh. aku pun dah start basuh2 baju baby yg lama.. punya la byk coz si kembar punya kan...
    apapun, good luck tini... dah meletup nanti bg tau...

    BalasPadam
  4. alamak tgk tini dah basuh baju baby nie yg neves nie..hehehe..

    BalasPadam
  5. tetty...
    heheh i ingat kat u la.. hehheh kecit2 perot pon mongah gak.. nnt kita jumpa2 la

    zura..
    ejkekkeke nama aje satu opis tp tak sempat nak kuar2 kan...

    ijan..
    meriah la bb kamu nanti pakai baju sikembor... pink pon pink la kan...hehe sama la ngan ko.. good luck gak.. sama2 la kita tunggu org baru nnt

    lin...
    heheheh takpe lin.. meh le sama2 basuh baju ekekke

    BalasPadam