Jumaat, 3 Julai 2009

Moga diteruskan...


Mama dalam usaha mengumpul stok untuk adik.. mula dah nak 3 minggu dalam pantang ni.. bukan senang nak breastfeed ni yer.. kena kuat semangat.. time hannah dulu jangan ditanya, mama tak kumpul ilmu cukup2.. time hariz ni bila dah kumpul ilmu cukup2 plak, praktikal dia... perghhh... kena tabahkan hati la... first time kena bengkak susu, menggigil2 kesejukan.. dgn sakitnya cam nak meletup beastnya.. allah aje tau... nasib la kat spital time hariz kena jaundis tu ada pam susu.. lega sikit... bila kena nippl crack, lagi la sedih.. sakit... nasib la hariz tolong mama, dlm tak sdp tu pon dia hisap gak.. syukur.. thanks la kat acik shida bagi nasihat2 berguna kat mama... semua mama buat.. alhamdulillah nampak hasilnya...

walaupun hasilnya tak banyak lagi.. tp cukup la buat hariz setakat ni.. tak campur formula lagi... apa2 pon mama kena kuat semangat.. nasib la abah menyokong dari belakang... kena gigih buat sesi pengepaman... tak leh malas ni... doakan mama berjaya ye... :)

ni blog jadi sumber inspirasi mama... laman Susuanku walaupun tak kenal owner dia... mama dpt buat separuh dari dia pon dah bagus... insya allah...

7 ulasan:

  1. chai yok! saya cabar awak bg sampai 6 bulan! heheheh

    BalasPadam
  2. chaiyok tini....mesti boleh nyer.....try gi forum susuibu.com.byk info kat situ.

    kiss tuk Hannah & Hariz..muahsssssssss

    BalasPadam
  3. tahniah tini...insyaAllah, saya pun nak ikut menyusul nanti. Kuat semamngat ye..

    BalasPadam
  4. teruskan usaha!!! caiyukkk

    BalasPadam
  5. buboh lah ramuan DHA ke.. UHT ke

    :p

    BalasPadam
  6. congratz tini.. kwn aku bg anak2 dia nyusu tetek smpi 3 tahun tau.. even masa dia preggy 2nd child pun dia continue breast feed kat anak 1st dia..masa DPA, dia siap tumpang fridge Mr. Ooi (modul polis) utk letak susu tau.. kat opis plak, every 3 haour dia akan ke pantry or suaru utk pam susu.. mmg gigih.. dia siap beli begpack yg ada pam mahal tu..aku mmg respek dia..
    dan mmg terbukti, anak2 dia sihat dan jarang demam.. yg

    BalasPadam
  7. shida... akan ku sahut cabran mu..

    wati.. forum tu dah lama aku selam dah.. mmg bagus

    faridah.. ye awak pon boleh buat nnt.. awk lg terer

    chi.. ye ye chaiyukk

    burn.. kalau boleh mak nak tambah perisa coklat lg.. ahaks

    ijan.. tu la.. harap2 aku kuat semangat kali ni.. amin

    BalasPadam