Khamis, 27 Ogos 2009

Beauty sleep..

hobi mama dulu tido... beauty sleep la konon... hahah ingat sangat time blajar kat sintok.. dalam bas dr jb ke sintok mama mmg boleh bantai tido aje... gerak aje bas terus tido.. tunggu la 11jam lagi baru bangun... kadang terjaga kat changlun ke pon buat2 tido, selagi tak sampai sintok selagi tu taknak bukak mata.. masa blajar pon kalau nak exam.. sanggup tido dulu.. pagi2 buta baru bangun study.. selagi tak tido rasa tak lengkap hidup (teruk tul)... kadang2 pas makan terus tido.. (eiii kawan2 mama selalu kata.. nasib la bdn ko tak naik... kalau tak ada dah mcm tapir.. pas makan tido...) tapi mmg la nikmat bila tido ni.. ada problem tido pastu bangun dah hilang rasa stress sbb problem.. hahaha

tapi sekarang huarghh bila la nak dapat balik tido 6/8jam ni eh... hahaha semenjak ada hariz ni tido dah ntah hapa2 dah... tu la.. lama sangat berehat dari time hannah baby... masa hannah dulu.. dia minum susu tepung.. so senang la MDH buatkan n mak tido aje... kekeke tapi sekarang BF kene sendiri bangun la kan (hehehe tak menyesal pon BF ni) awal2 hari tu tak pandai BF sambil baring.. sakit belakang dibuatnya... sekarang dah ok sikit sambil baring tapi masih ada lagi rasa tak selesa..

tu lah mama dah rasa selesa sangat time hannah.. dia jenis tak bangun malam sangat untuk menyusu.. masuk 8bulan aje dia tak bangun malam... dah nak subuh baru bangun nangis nak susu... hariz ni mama perhatikan sampai sekarang siang dia leh maintain minum ikut time.. 3jam gap.. tapi malam... hekk 2jam aje dah bangun.. pastu hek lagi... bkn nak nyusu sgt pon.. nak bermanja aje lebih.. dah la mama jenis susah nak tido kalau dah terjaga... beriya la berangan sebelum dapat tido balik (verangan banglo sebijik ke MDH? ahaks) sekarang ni kalau la dapat tido 2jam tanpa sebarang gangguan n bunyik memang nikmat sungguh.. segar aje badan.. tak yah la nak fikir 6.. 8.. jam... MDH kata hariz ni mummy boy.. aduhai..


bila lah ye mama nak dapat balik tido ngan aman ni... hahaha (tu la siapa suh ada hobi tido)

5 ulasan:

  1. tuh yg nak tambah no 3 pk 1000 kali....coz skrg dah tido lena..

    aku pun kuat tido

    BalasPadam
  2. betullah..

    dah jadi mama ni kalo dpt tido lame 2 jam pun dah syukur sgt.. xyah lah nak berangan 6 jam.. utk kesihatan kononnn hehe..

    BalasPadam
  3. itu la... nak dpt 2jam yg bermakna tu pon payah... aduhai.. mcm mana la nak ada anak 4 ni

    BalasPadam
  4. itu la... nak dpt 2jam yg bermakna tu pon payah... aduhai.. mcm mana la nak ada anak 4 ni

    BalasPadam