Selasa, 18 Ogos 2009

Masih ada rezeki

alhamdulillah.. rezeki Hariz masih panjang.... masih cukup mengenyangkan dia n bila dah puas hati yak2.. hahaha... macam-macam tau Hariz ni.. sekarang ni dah la sibuk H1N1... baby antara mangsa yang ramai.. mama kena bagi hariz susuibu... nak kuatkan antibodi.. mama doakan anak2 mama sihat dan dijauhkan penyakit tu semua...

bekalan untuk seharian.. mama siap labelkan no 1 - 5 supaya senang mak mis nak bagi yang mana dulu.. mama guna cari no 1 pakai frozen expressed breat milk (EBM) yang lebih tu semua fresh... alhamdulillah semalam Hariz minum 4botol dari pagi hingga ke mama balik kerja.. timing betul latu... bila mama balik, terus nak ngap aje...
first day kat opis... timing nak pam lari.. terkejut kot nak adjust masa.. just dapat buat 2 kali sesi pam aje.. dapat la 9oz.. sikitkan.. takpe daripada takde... malam kena cover balik la


ni stok frozen EBM.. ada la dalam 35bekas.. ada yg 2.5oz ada yg 3oz.. mama kena pastikan mama replace balik stok frozen EBM yang dibawa kuar.. tak lama lagi puasa.. takut aje tak cukup.. doa sangat mencukupi... kalau tak cukup, minum aje la susu macam kakak nana.. okey jugak.. rezeki memasing kan sayang.. selagi boleh mama akan cuba buat....

hehe muka budak senang hati dapat cukup susu... eeii geram tau...

pagi tadi dalam kereta first time dengar lagu ni... tak tau la lagu baru ke kengkawan? bila google dia tulis penyanyi nya Alif OIAM.. mana satu ye budaknya.. sangat sesuai okeh lagu ni untuk Hariz... mama tukar versi Hariz (oh ya.. lagu ni sangat catchy ok... korang try la dgr..)

Please please please
Hariz Kamu jangan nakal
mama Ku pergi sebentar
Bukan untuk shopping curang
Please please please
Hariz Kamu jangan nakal
Nanti mama aku datang
Bawa yang Hariz idamkan kau pesan

3 ulasan:

  1. Wa...semangat nye berry..suka tengok...bagus bagus....tp makcik tak dpt kot nak wat gitu nanti masuk keje..kalau ada masa mmg turun la nursery bg arissa bf...kalau tak terpaksa campur susu formula...2 bulan je kot InsyaAllah dapat bf sepenuhnya.

    BalasPadam
  2. I been through the ebm period for 2 years umtil my freezer full of milk stock! but for precious one it's worth it. Keep it up!

    BalasPadam
  3. capsi...
    takpe ikut aje kemampuan kita yang ada.. klau paksa2 pon tak guna.. yang penting baby sihat kan...

    joey..
    thanks for the support.. appreciate it much

    BalasPadam