Sabtu, 7 November 2009

Next: Fairy princess

Yeah.. Akhirnya siap. Seronok sangat buat Little Pink House ni. Memandangkan saya hanya guna 6" hoop, kurang sikit la bunga-bunga yang hendak dijahit tu.

Paling sukar nak siapkan projek ini adalah nak MENGGUNTING FELT menjadi BULAT. Wahh.. sungguh mencabar tangan sungguh (tu la lama sangat tak menggunting.. ahaks). Seronok bila nak memadankan warna felt-felt tersebut. Ceria aje rasa
Ini hasilnya dari dekat. Mula-mula menjahit memang rasa tak kemas sebab felt kan bila dijahit ketat, material dia akan tertarik sikit. So, saya kena buat anggaran elok-elok baru bunga tu terletak betul. Tapi kalau siapa yang dah mahir menjahit felt, ini kacang je nak buat (macam Maya, Jaja.. semua pakar felt dah tu.. heheh)

Next felt project. Untuk puan kecik tu. Pantang tengok mama dia menjahit, mesti nak kena buatkan untuk dia. Itu lakaran saya sahaja, entah macam mana la nanti kalau nak dihasilkan atas felt.

3 ulasan:

  1. wahhhh udah siap...tahniah...!!!!

    yang fairy tu rasanya...boleh tu...

    BalasPadam
  2. hani, cntiknya!!! what else should i mention...memang cntik!!! hope 2 c ur next project!

    BalasPadam
  3. Fawa.. Aimila...
    Ni amatur yang jahit ni... biasa2 aje..

    BalasPadam