Rabu, 4 November 2009

Stash Swap: Let's joint me

Gambar diatas hanyalah hiasan semata-mata
Ok kawan-kawan semua (hasil perbicangan ngan Fida). Bagi memeriahkan lagi koleksi stash yang kita ada (bukan koleksi sawang macam saya ye.. heheh), Apa kata kita buat stash swap (Ala macam blog kraf mat2 saleh tu. Kalau nak joint diaorg confirm tak mampu nak bayar duit pos.. heheh). Stash swap ni kita dapatkan 10nama untuk kita bertukar-tukar barang jahitan/kraf. So apabila da cukup kuorum 10 orang, saya akan cabut nama siapa akan bagi stash dia kat siapa, so akan bertukar-tukar la koleksi stash kita. Kita mulakan dengan secara skala kecil-kecilan. Kalau dah nampak keberkesanannya kita boleh upgrade.

Stash yang perlu disediakan untuk sesi swap kali ini adalah:-
  1. 10biji butang
  2. 3 pieces fabric bersaiz fat quarters (18"x22")
  3. 3 pieces ribbon (1 meter each)
  4. 2 pieces felt (A4 sze)
  5. special (suprise) stash dari anda

Peserta yang terlibat:

  1. Hani
  2. Faridah
  3. Anasfadilah
  4. Sheila Wahid
  5. Faizah a.ka. Fuzzy
  6. Alynn
  7. Jajakraf
  8. Kak Pah
  9. Azie
  10. Mus

Saya terhadkan kepada 10 orang dahulu. Untuk melihat keberkesanan swap ini. Tinggalkan komen anda jika anda berminat (jangan takde yang minat sudah... ahha syok sendiri namanya kang). Sesiapa yang terlibat hendaklah bertanggungjawab terhadap proses mengepos dan menyediakan stash. Saya pasti semua mahukan yang terbaik bukan. Mari kita mulakan. :)

Sila tinggalkan email ye kawan-kawan... senang saya nak aturkan destinasi swap itu.. TQ

UPDATE:-

OK... Complete address saya dah dapat. Semua sudah di attach ke email anda semua. Selamat mengumpul stash ye. Minggu hadapan semua pasti seronok, ibarat menunggu hadiah birthday.. hehehe

Cepatnya penuh list tu eh. Alhamdulillah dapat sambutan anda semua. Stash ni akan mula dipos pada Isnin 9 November 2009. Segala butiran akan dimaklumkan melalu email. Nanti bila dah dapat stash masing-masing, boleh la buat review dan hasilkan barangan kraf yang menarik, tertarik... :)

Ini merupakan partner anda untuk stash swap ni yer (faham rasanya kan):

Fida --> Shiela --> Hani --> Jaja --> Faiza --> Azie --> Mus --> Alynn --> Kak Pah --> Anas --> Fida

31 ulasan:

  1. saya nak join boleh?

    tingin join swap mat saleh..tapi kos pos adalah parah..hhehe

    BalasPadam
  2. Anasfadilah.. hehe tu le mmg mahal.. lg mahal dr barang yg nak diswap tu.. ok saya masukkan nama awak.

    BalasPadam
  3. Salam...

    Count me in please.. ^_^
    Seronoknya nak join... nanti jap nak panggil kawan2 lain...

    BalasPadam
  4. Yesss.. siapa cepat dia dapat. Boleh mulakan dengan cepat.. syoknya

    BalasPadam
  5. nak join!!!! jajakraf@gmail.com

    BalasPadam
  6. my email lupa plak

    stashowale@hotmail.com

    BalasPadam
  7. hi.. not bad, psl stash exchange.. penah join this stash exchange b4 kat other group. so, i dun mind to take part again..

    utk fabrik & butang tu ada special requirement ker? kot ada yg bagi imported fabrik & button, tp nnti dia dpt fabrik & butang murah plaks..

    BalasPadam
  8. Azie... erm pasal macam tu.. semua kena fikir yang terbaik la.. takpe nanti saya update. bukan nak yang mahal tapi ada quality la kan. setakat butang snap yg besi tu tak yah la kan.. ekekekke

    saya dah masukkan nama awak juga

    BalasPadam
  9. walla.. masih ada tempat untuk mus kah?

    BalasPadam
  10. ala.. sudah punuh kaa? nak join juger...

    next group yer please... deemumtaz@yahoo.com

    BalasPadam
  11. ok hani, i'm in.. yeayy...

    BalasPadam
  12. ala dah penuh..
    teringin nak join gak

    BalasPadam
  13. rosilawati.wahid@gmail.com
    Tak sabar nak mula... siapakah yang bakal menjadi partner sheila nanti...??? syoknya...

    BalasPadam
  14. uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....cik kema nak join
    nak nak nak

    eeeeeeeee tensen taw lmbt tgk..ari ni asik la meeting ja

    sob sob sob duk kat hujung penjuru

    BalasPadam
  15. thx hani! bestnya dapat masuk!!! nak juga rapat dgn kengkawan sume yg sama minat!

    BalasPadam
  16. jaja.. tu la i pon rasa happy.. cek email u all ok

    BalasPadam
  17. Cik kema.. alahai jangan merajuk... macam banyak sambutan ni.. nanti saya fikirkan utk 2nd group. Bg first group ni settle dulu... ekekek nak kumpul add umah pon susah... ehheeh

    BalasPadam
  18. ini email mus..
    musliha.yusof@gmail.com
    tq.. yeayyyyy..

    BalasPadam
  19. hihahiha....orait kasi cik kema masuk group nomot 2 yo. byk brg yg nak kongsi ngan kengkawan lain ni

    BalasPadam
  20. mus nak masuk group 2 jugak, ada ka?
    ahahahaha.. tamak ok..

    BalasPadam
  21. nak joint jugak boleh ke nie? cam ketinggalan aje.. nak..nak.nakkk!!

    BalasPadam
  22. aiseh... kite terlewat lahhh

    BalasPadam
  23. alahai... ramai rupanya yang berminat eh.. maya... takpe nnt i adjustkan lagi.. ekekek kalah goreng pisang panas...

    BalasPadam
  24. Saya perlukan alamat Azie, Alyn n Fuzzy. Selagi tak dapat add diaorg takleh wat 2nd group. ehhehe

    Yang lain2 tu get readu utk second group yer

    BalasPadam
  25. saya nak masuk group 2 jg leh ke? anjungkraf@gmail.com

    BalasPadam
  26. saya pun nak join jugak..masukkan saya dlm group 2 kay..ismi_ina@yahoo.com.sg..

    BalasPadam
  27. wahh bestnyerr...lepas nih bleh join...

    BalasPadam
  28. Salam Hani,

    so, sy masuk dlm 2nd group yer..besttttt..tq.

    mymy2003@gmail.com

    BalasPadam
  29. Hani, best lah.... nanti Hani buat lagi yer... KDee memang tak sempat nak join kali ni. Tahun depan ker InsyaAllah ada ruang leh ikut.. Selamat ber SWAP SEMUA.....

    BalasPadam
  30. Thanx..hani
    dpt jugak masuk...

    BalasPadam