Rabu, 23 Disember 2009

Bila marah.. potong kain..

Memang tengah marah sangat tadi. Sepatutnya ada kerja nak diselesaikan jadi tak selesai. Geram betul. Nak hilang kemarahan jom potong kain. Jangan potong kain sendiri la ye.

Disebabkan semua barang dah ada. Saya potong la kain untuk buat Reversible Kimono untuk Kakak. Untung lah kakak eh, sekali mama marah sekali mama potong kain. 10 kali mama marah, 10 helai dress kakak dapat. Template dah ada, kain dah ada, terus buat aktiviti pemotongan.

Erm, saya guna size 2T. kakak tu nama aje 3tahun tapi kudut. cuma saya labuhkan sedikit dari template asal. Potong, potong potong (bagi hilang amarah dalam diri.. :P)
Dah siap potong, inilah rupa kimono kakak yang bakal dijahit nanti. Nak kena tambah riben sikit untuk ikatkan bahagian kiri dan kanan. Dah siap nanti saya tunjukkan ye cubaan menjahit kimono ni. Errii lama dah tak jahit dress kakak. Dah nak kena buat balik ni.

6 ulasan:

  1. Nak beli patern rivisable kimono boleh...?? Anak saya 2 tahun dan 4 tahun.

    Jangan marah haaa nanti kena jual keseluruhannya!!.. hehe

    BalasPadam
  2. haha... bloghopping nih... saya kalau marah, jahit x menjadi... kena happy. untunglah awak...

    BalasPadam
  3. arni..
    nak ke? i beli kat etsy pattern tu... kalau nak link dia nnt email.. or u nak share beli ngan i aje? jejeje

    faizlily..
    tgh marah potong kain baru rasa tenang ahaks

    BalasPadam
  4. nak share dgn hani jelah... order oversea nyer ni leceh sket.. x sempat nak browse dah skrg ni.

    Kita ni cam sama lak kan, time moody gitu baru terlebih semangat nak emnjahit... hehe...

    BalasPadam
  5. nak share beli eh.... ni senang.. dia bukan dalam bentuk hardcopy.. dalam bentuk softcopy... PDF format.. senang sangat.. nak guna print aje..

    tu la.. menjahit boleh hilangkan amarah tu.. bagus kann

    BalasPadam
  6. oo camtu ker.. lagi senang kan. email kat saya berapa harganyer n no akaun, then arni bank in ok..

    BalasPadam