Jumaat, 31 Julai 2009

Hannah dah 3 tahun


Alhamdulillah.. hari ini genap la usia Hannah 3 tahun...
makin manja.. makin bijak.. tapi cakap masih pelat lagi.. seronok bila dia mula nak bercerita sesuatu pada kita sebab... usaha dia nak menyusun ayat tu mmg kelakar abis.. kena faham betul2... takpe Hannah... usaha tangga kejayaan.. mama n abah tahu hannah sayang kat hariz.. tapi hannah nya tunjukkan kasih sayang tu.. perghh menguji kesabaran mama n abah.. apa pon hannah, mama n abah doakan hannah terus membesar dengan sihat dan sentiasa dilindungi Allah... jadi anak yang baik ye sayang....

Ahad, 12 Julai 2009

Masih berusaha


masih berusaha untuk penambahan masa hadapan.. stok yg dibuat daripada 8-12 Julai... baru dapat 14 x 2.5oz... isshh mama kena rajin selalu ni... malam jarang benar dpt pam.. bermakna sangat la kononnya tido tu, sebab.... hariz bangun selang 2jam.. waduhh.. kalau dibuat perangai.. sejam aje dah bangun balik... tak pasti la.. mak tido ke tak tido time tu.. ngan cermin mata pon tido sekali.. hariz nangis, mula2 cari cermin mata dulu.. hadus... susah tul jadi org rabun kronik ni.. siapa la nak sponsor wat lasik ni... ada lagi 30hari nak tambah stok ni.. kuat semangat sikit mama oiitt....

Jumaat, 3 Julai 2009

Moga diteruskan...


Mama dalam usaha mengumpul stok untuk adik.. mula dah nak 3 minggu dalam pantang ni.. bukan senang nak breastfeed ni yer.. kena kuat semangat.. time hannah dulu jangan ditanya, mama tak kumpul ilmu cukup2.. time hariz ni bila dah kumpul ilmu cukup2 plak, praktikal dia... perghhh... kena tabahkan hati la... first time kena bengkak susu, menggigil2 kesejukan.. dgn sakitnya cam nak meletup beastnya.. allah aje tau... nasib la kat spital time hariz kena jaundis tu ada pam susu.. lega sikit... bila kena nippl crack, lagi la sedih.. sakit... nasib la hariz tolong mama, dlm tak sdp tu pon dia hisap gak.. syukur.. thanks la kat acik shida bagi nasihat2 berguna kat mama... semua mama buat.. alhamdulillah nampak hasilnya...

walaupun hasilnya tak banyak lagi.. tp cukup la buat hariz setakat ni.. tak campur formula lagi... apa2 pon mama kena kuat semangat.. nasib la abah menyokong dari belakang... kena gigih buat sesi pengepaman... tak leh malas ni... doakan mama berjaya ye... :)

ni blog jadi sumber inspirasi mama... laman Susuanku walaupun tak kenal owner dia... mama dpt buat separuh dari dia pon dah bagus... insya allah...