Rabu, 20 Januari 2010

Astro b.yond Blogger night

Pertama kali ikut serta aktiviti yang disediakan oleh Nuffnang memang mendebarkan. Macam biasalah tak boleh nak jangka apa yang akan diadakan, dengan tidak kenal siapa pon yang nak datang. Nasib la saya sempat berkenalan dengan blind dates untuk hari tu, hehehe blind dates perempuan ye.. oleh itu ada la geng nak masuk Modesto, hari Rabu yang lepas. :)

Ramai juga yang datang. Kebanyakkannya semua bloggers tegar. Saya? orang tak kenal pon. ahaks. Tapi tak mengganggu pon untuk turut serta sama dalam aktiviti menarik ni.

Mr. Henry Tan, Chief Operating Officer Astro.

"Astro bertanggungjawab dalam memberikan maklumat yang berinovatif, teknologi dan dekat dengan pelanggan. Pada masa kini memang tidak dapat dinafkan bloggers turut memainkan penting dalam pembangunan arus semasa. Kejayaan dalam dunia blogging dan pendedahan kepada penggunaan teknologi, Astro B.yond turut sama menyertai arus semasa. Astro B.yond akan memulakan perkhidmatan High Definition yang anda dengar selama ini."

(Mr. Henry cakap orang putih la kan. :) saja saya buat versi Bahasa Melayu, kalau Astro baca dan maksud tak sampai, maaf kan saya, bagi tau aje lah ye... HAhahah macam dah tulis dalam Berita Harian lak.. opss)

Dah habis ucapan, kita makan dulu.... Sebenarnya dah kenyang sebabb sebelum sampai dah makan dulu kat rumah. Bagi kenyang.. sebab kalau saya lapar saya naik hangin. Tapi bila tengok makanan nampak sedap, saya pon apa lagi terus tertarik untuk makan sekali. Ya ampunn.. kenyang terus.

Buat pertama kalinya yang datang pada malam tersebut dipertontonkan dengan Astro B.yond TV Commercial in High Definition (HD) untuk Astro B.yond, dan untuk pengetahuan umum juga iklan ini merupakan yang terpanjang dalam sejarah iaitu lebih kurang 2.30minit. Nasib iklan best, kalau tak best ada yang.... :p


Gambar-gambar ini diambil dari blog Huai Bin. Suka bila tgk dia berlakon. Jatuh macam nangka busuk. Pandai...

Baiklah, aktiviti utama malam itu: Murders in Detail. Kena buat satu kumpulan yang disertai 5 orang. HEhehe apa lagi, walaupun tak kenal antara satu sama lain tapi dengan semangat nak menang Astro B.yond sets dengan 1 tahun langganan Astro B.yond dan 32" LG HDTV terus la wujud kumpulan tu. Saya, Byzura, Sumi, Amy dan Jard satu kumpulan yang ala-ala blur nak cari apa. "Jard.. saya ambil pic awak sikit ye. :)"



Ha nampak tu, apa yang nak diteropong siap bagai. Bayangkan la nak cari maklumat penting tapi halus habis sampai kena guna kanta pembesar. Saya rasa ni lah tujuan Astro/Nuffnang buat game ni, dengan adanya Astro B.yond nak dapatt maklumat penting tetapi kecil dan halu sangat tak perlulahguna kanta pembesar. Tengok HDTV dengan Astro B.yond dah nampak jelas habis. tak perlu susahkan hidup. :)

Tengok la, rajin betul Sumijelly ni. Gigih cari maklumat. Saya dah naik juling dah baca ayat dalam kertas tu, dengan gelapnya dah.. Pastu nak kena kena teka pula siapa pembunuhnya diantara Nuffies yang ada, dah la ramai pakai baju merah.... ada band aid..

termasuklah akak merah ni. Ya ampun.. ni pertama kali jumpa mak merah ni depan-depan.. lajunya akak cakap kak. kalau akak bgtau siapa yang bunuh pon kitaorang tak sempat nak tangkap. Tengoklah punya lah gegar gambar nak ambil pic dia, memang cergas abis... Macam semua orang dah tahu, kumpulan kami tidak menang. Kumpulan ni yang menang. ERIC yang dapat satu set Astro B.yond tu. Tahniah ye. :)

Buat kami yang tak menang ni, apa lagi kerjanya ambil gambar la. Ko ambil gambar aku, aku ambil gambar ko. Ahakss... Bergambar dengan Byzura dan Foxyfarah. Seronok berkenalan dengan anda berdua.

Ni gambar belakang tabir, semua seronok nak ambil gambar. Macam-macam jenis paparazi ada, berkilau-kilau dengan cahaya flash.
Yang terakhirnya. gambar beramai-ramai dengan diketuai Kak Ina. :) Nasib ada Kak Ina kalau tak semua jadi batu.. (hehehhe gurau sahaja). Salam kenal semua. Pic asal dari Matjoe kan. :) nasib ada pic ni. hehehe




Buat Astro dan Nuffnang, terima kasih atas pengalaman yang menyeronokkan ini. Ada lagi 10 set Astro B.yond untuk bakal pemenang bertuah. Boleh ikut serta dalam www.facebook.com/Astro. Bagi yang nak melanggan Astro B.yond, bayaran tambahan sebanyak RM20 akan dikenakan selama 12 bulan kontrak. Perkhidmatan tersebut akan merangkumi B.yond box, smart card baru, outdoor unit dish baru, HDMI cable dan remote control.


Apa lagi semua dengan Astro B.yond semuanya menarik :)


See, hear, touch and feel like never before. :)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan