Sabtu, 30 Januari 2010

Jom Jahit: Free Tutorial for kids dress

Update ye semua.
Ada lagi beberapa hari sehingga akhir bulan Januari. Ada yang dah siap untuk Jom Jahit ni. Ada lagi sesiapa yang dah siap tapi belum maklumkan di sini. Bagitahu ye. Sebab nanti saya nak kumpulkan siapa yang berjaya buat.
Nampaknya ramai yang berminat untuk terlibat sama dalam menjahit sama-sama berdasarkan tutorial yang saya kumpul. Maya cadangkan buat tag untuk aktiviti tersebut. Maka, terhasil la tag comel saya versi Malaysia.. "Jom Jahit". Maka, siapa berminat boleh la ambil tag ini ya. Boleh paparkan hasil jahitan anda bila da siap nanti. Kod HTMLnya akan saya paparkan di side bar nanti ya.

Lepas-lepas ini,, saya nak buat entry khas untuk kumpulkan tutorial dress. Siapa ada anak perempuan mesti tahukan kegilaan mama-mama nak wat dres anak-anak ni. Semua tutorial ini saya dah pautkan ke tutorial pemilik asalnya. Siapa berjaya buat. Bagitahu saya ye. Pasti semua tak sabar nak gunting kain ni. :)








Dana Made It: The shirt dress
yang ini macam best nak dibuat. ehhehe abis la baju abah dia kena kerat nanti... dah terbayang dah kemeja mana nak kerat ni.. huuhuhuh :P

20 ulasan:

  1. This is wonderful.. very cute dresses indeed.. if only i can muster enough courage to try making them.. :D I'm bookmarking this page for later.. thanks Tini..

    BalasPadam
  2. heheh sue.. i just try n error.. kalau dah berjaya memang suka kan... :)

    BalasPadam
  3. hi tini. nice to meet you at the astro nuffnang blogger's night.

    BalasPadam
  4. Salam Perkenalan Tini,
    Comel2 btul dress tu. Best kan kalu ada anak pompuan. Teringin nak buat. Thanks Tini sbb bg link ni. Walaupun tak ada anak pompuan kene jugak buat sbb nak tajam kan skill yg dah berkarat ni hehe.

    BalasPadam
  5. saya nak buat jugak ler ni... nanti saya bgtau bila dah siap eh..

    BalasPadam
  6. ibuamirulnaqil..

    ehhe polish la skill.. nanti mana satu satu hari rezeki dpt bb girl.. berlambak2 dress ibu dia dah sediakan.. tunggu nak digayakan aje

    maya..
    heheh maya dah expert.. confirm senang aje tu... :)

    BalasPadam
  7. hani...
    boleh tak tambah 1 label standard untuk aktiviti ni, contohnya sew along ke. sbb saya ingat nak buat satu category khas kat craftzone tu untuk link ke mana2 project sew along cam ni.. kalau ada banner comel lg bagus.. senang saya nak tepek... :D

    tq hani!

    BalasPadam
  8. maya.. menarik juga idea awak ni..
    nanti saya cuba usahakan..
    eheh sew along versi malaysia
    kalau dah macam ni mmg mandatori kena buat la kan.. ekekekek :)

    BalasPadam
  9. alamak comei nya...nak join jugak nih...ekeke..tak sedar banyak giler projek lom siap...tapi berkenan sangat dress no 3 tu huhu...

    BalasPadam
  10. tq hani... muuaahhh!!!!

    ok.. saya dah letak kat craftzone. dapat kumpul ramai2 mesti best kan...

    BalasPadam
  11. heee nk join!ngee le jait tuk cousin hee

    BalasPadam
  12. tima kasih tinihani..bg link ni..
    xcited sgt2 dah rsnya ni..
    xsabo nak draf dan potong kain..tp..kene tggu hjg mggu ni..huhuhu

    BalasPadam
  13. zue.. ala berkongsi dengan apa yang memang dah ada pon kan... nanti dah berjaya buat tunjukkan hasilnya ye :)

    BalasPadam
  14. hani.. saya dah siap.. di sini.. :D
    http://my.crazyartzone.com/?p=722

    BalasPadam
  15. cute sangat maya.. dura n zura pon dah siap.. nanti nak kumpulkan lagi siapa yang dah siap.. :)

    BalasPadam
  16. Salam Tini,

    Saya join Jom jahit ni. Dah siap td.

    http://gabanotomen.blogspot.com/2010/01/jomjahit-sleeveless-dress.html

    BalasPadam
  17. salam tini,

    saya buat jugak.. harap tak terlambat utk join :-)

    http://www.neezaneedles.com/2010/01/jom-jahit-sleeveless-dress.html

    ~neezaneedles.com

    BalasPadam
  18. salam tini..

    saya dah joint gak ;)...meh lawat meh http://madebymemyself.blogspot.com/2010/01/line-dress.html

    BalasPadam
  19. salam..kak tini..
    sy dah siap...harap x lmbat la ..huhu..
    kat cni...
    http://lovingenmye9.blogspot.com/2010/02/ini-dia-taraaaaaa.html

    BalasPadam
  20. salam..

    kak tini..

    misa ada buat dress... tp lum buat entry sbb lum snap gambar.. aci tak kalu nak buat entry lagi..? hehe..

    BalasPadam