Isnin, 18 Januari 2010

Jom jahit: Sundress hitam putih :)

Saya dah siap untuk Jom Jahit. Saya pilih tutorial sundress yang disediakan oleh Blueboo. Saya kena siapkan cepat sebab minggu ini saya nak selesaikan beberapa tempahan. Sabar ye semua, saya akan siapkan mengikut jadual. Insya allah. :) Tema sundress kali ini hitam putih. Saya lebarkan sikit ukuran kain jalur tersebut berbanding dengan tutorial yang diberikan. Saja nak bagi nampak sikit perbezaan corak fabrik tersebut.

Inilah rupa keseluruhan sundress tersebut. Suka. Saya nak buat lagi sundress ni tapi pendekkan dan jadikan sebagai top untuk kakak pula. Ouhh macam nak pergi cari fabrik lagi. Aduhai...

Yeaa.. memang model tak berbayar. Nak kena pujuk dan dijanjikan macam-macam baru dia nak gayakan baju ni. Cubalah kata nak pergi jalan, pasti laju aje dia sarung baju ni. Apa pon saya gembira dengan hasil kali ni. Saya dah dapat baiki beberapa teknik dalam menjahit dan menggunakan mesin. :) YEAHH.. SUKAA...
Siapa dah siap dress untuk aktiviti Jom Jahit kali ini?? Kalau dah jangan lupa paparkan ye di blog masing-masing. :)

15 ulasan:

  1. hani ada top mcm nih....x-bb sitter yg jahitkan...aku ada byk dress design yg bb sitter jahitkan.....x sabar nak gi bandung borong cotton...nanti jenuh bb sitter nak jahitkan baju hani..hahahahahahaha

    BalasPadam
  2. heheeh untung le ada bb sitter pandai jahit.. weii.. beli le bebanyak kain tu. pastu jual kat aku eh hehehehe

    BalasPadam
  3. salam,

    wahhh..bestnyer kalu ada dotter..dh lama sy sewalong...iskk ... tak pe sy nak jahit jugak utk dotter org lain...hahaha

    BalasPadam
  4. hani, saya nak join jugak jom jahit ni. mintak izin ambik banner dulu lah ye. jahitnya kemudian, entah bila..errk ada deadline ke?

    BalasPadam
  5. dura.. ambil la banner tu dulu... due date eh.. hujung bln jan la senang.. ekek takde due date nanti ada yg siap pakai utk hari raya plak.. ehhehe

    BalasPadam
  6. wakakaka.. over tau nak tunggu raya pulak..
    ni saya tengah pening kepala nak guna kain mana ni... hahha.. rasa nak beli kain lagi jer.. boleh buat alasan..

    eh.. lupa nak cakap.. cantik sun dress itam putih ni.. model tak berbayar saya pun dah letih nak jd model.. haha

    BalasPadam
  7. HEHEH alasan la tu nak beli kain..
    kena wat rombongan beli kain ni.. ajak sekali dura n zura... pastu baru boleh siap jom jahit/sew along tu.. ekkekeke :)

    BalasPadam
  8. mak aii...cepat nya siap!! i ni pilih kain pon belom hahaha...oklah due date ujung bulan sempat rasanya ni hehe...baru nak amik banner ni..

    btw, cantik combo tu, suka2! :)

    BalasPadam
  9. zura... i cepat siap sbb fabrik tak banyak.. tak yah pening kepala fikir nak warna apa corak apa.. kalau banyak fabrik tu yg jadi mcm dura n maya tu.. siap nak pi beli kain lagi.. ahahhaha jgn marah korang.. gurau jer. :)

    BalasPadam
  10. Salam Hani...fida nak jugakkkk..heheh Alicia mesti suka sebab dia sekarang tengah giler jadi princess..hari2 dia nak pakai dress..huhu..ok fida nak join tau...heheh nnt nak ambik banner

    BalasPadam
  11. hheheh semua nak jd princess kan diaorg ni... nasib la mak dia rajin nak melayan :)

    BalasPadam
  12. cantiknyaa... kalau laa aku ada masa, pun minat nak teroka dress simple2 gini... masa oh masa, di mana ko masa?

    BalasPadam
  13. amy.. cba cari dalam handbag ekekkeke

    BalasPadam
  14. cantik arr hani... ni yg m'buatkan aimila memuncak2 tahap kegilaannya nih... eeee sabo jer lah. pandai hani pilih kain.

    BalasPadam
  15. akak ...cenggane kalo nk ukur dada yang adult punye ..mai wat jadik ketat la ..huhu ..kene ukur dada ataupun keliling ketiak ehh ..
    p/s bru blaja ..ngee

    BalasPadam