Rabu, 6 Januari 2010

Sew it: Drawstring Bag

sew chic and unique

Update: Hasil jahitan saya Drawstring bag bawah ini dah di tunjukkan di Sew It. ramai yang ikut serta jahit. Seronokkan. Tak sabar nak tunggu projek lain.

Saya baca blog Zura dan tertarik untuk turut serta. Sebenarnya, memang dihati sedang merancang untuk menyediakan goodie bags untuk majlis ulangtahun adik dan kakak nanti. Sesuai sangat bila ada projek ini. Aktiviti minggu ini adalah menjahit drawstring bag (beg uncang) untuk Sew it.

Saya siapkan dalam masa satu jam setengah. Sementara melayan kakak bercerita pengalaman pertama kali pergi ke playschool. Ada jahitan yang perlu dikemaskan. Dan buat tampalan abjad H. Sinonim la untuk kami sekeluarga. :)
Saya rancang untuk sediakan 50beg ini. Opss sempat ke? Takpe lama lagi majlis itu. Saya akan gunakan kain belacu (yang warna krim tu) tetapi akan pelbagaikan kain yang bercorak. Saya nak guna fabrik berwarna-warni dan ceria. (Maafkan la saya, memang over bab-bab anak-anak ni)

5 ulasan:

  1. Although i cant read Bahasa thank you so much sewing the drawstring bag with us and make sure to check back on Wednesday for feature it wednesday to see what the others made :)

    BalasPadam
  2. hani, cute sangat!! i pun terpikir memang sesuai buat goodie bags for parties beg ni kan? :) ni kira u join Sew It, every Wednesday Mayya will feature in her blog and Facebook page dia. happy sgt u join!

    BalasPadam
  3. Mayya...
    i will check back on wednesday and excited to joint another sewing projects

    Zura..
    tu la.. tapi kena buat awal la beg2 ni... to do list ni.. best gak joint sew it, boleh improve skill :)

    BalasPadam
  4. nak jugakkkkkkkkkkkk lawoooooooooooooooo :) :) Jeles hokeh

    BalasPadam
  5. hahahah nak dtg birthday party kakak n adik la eh ekekekke

    BalasPadam