Selasa, 2 Februari 2010

Jom jahit: Dress yang telah berjaya dihasilkan

Sedar tak sedar, ramai rakan-rakan bloggers saya yang turut sama menjahit dress kanak-kanak dalam aktiviti JOM Jahit. Jom kita tengok siapa yang berjaya menyiapkan dress tersebut. :)

Ini tuan tanah punya. Sudah berjaya digayakan kakak. :)
Zura
Saya suka bunga-bunga yang terletak dekat dada tu. Comel sangat.


Dura
Siapa kata tak boleh guna baju kemeja buat dress. Lepas ni saya nak cuba satu juga ahh.

Maya
Hijau itu menyegarkan. :) Saya suka ruffle deka bawah tu. Kemas sangat nampak.


Gaban
Kreatif la awak tambah ribbon kat depan tu. Siapa pemilik bertuah baju comel ni wak?

Neeza
Sama juga kreatif tambah satu kocek comel lagi dibahagian bawah.

Fathiah
Suka warna dia. Warna tanah kan. Nanti bila ada model suruh la digayakan. :)

zue
Ni lagi rajin, bukan satu tapi dua koceknya. Zue, kalau baby memang senang ada butang atas bahu. Senang nak uruskan diaorang ni. :)
Ada lagi ke yang saya tertinggal nak masukka dalam senarai ini? Tengok hasil jahitan mereka ni, apa lagi siapa yang nak baju dress dibuat khas, boleh la hubungi tukang jahit ni semua. Pasti cantik. (heheh gurau aje). Boleh masuk blog mereka untuk tahu cerita disebalik baju-baju cantik ini. Terima kasih semua. Nanti jangan lupa ikut sekali lagi dalam program Jom Jahit. (hahahah tak tahan ayat.. ahaks)

11 ulasan:

  1. adussss cantik2 hasil kawan2...bila pula giliran aku ni...uwaaaa...model pun tak dak lagi ni..isk isk...

    BalasPadam
  2. Tini,

    Sy nak bagi pada Natasha dr blog natashacorner tgu dia bagi address jer ni..

    ada lg yg lebih kreatif dr sy..tak terfikir pulak sy nk tambah kocek..kiut apa.

    BalasPadam
  3. sukanya tengok bila dah terkumpul semua hasil tgn kawan2 yang join ni..
    hehehhe...mcm2 kreativiti yang terhasil..hehehe

    BalasPadam
  4. bila nak organized jom jahit fasa februari plak? tak sabo nak join.. hehehe :-)

    BalasPadam
  5. alkhis.. ala takde model pon boleh buat la.. pastu buat macam gaban, hadiahkan ke orang lain heheh

    gaban... wahhh untung natasha... rezeki anak dia la eh.. bagus2

    zu.. tu la semua boleh buat lain dari yg lain

    neeza.. ahahha dah tak sabar eh.. ada dah next project, nanti saya update lagi

    BalasPadam
  6. sukanyaa tgk semua2 ni..creative laa masing2..sy je 'lurus'..ikut bulat2 ke tutorial yg diberi..

    takpe2..at least skrg bole dapatkan idea dari semua org kan..

    BalasPadam
  7. bestnyer tengok hasil keje cute-2.. good job everyone.. mmg kalau menjahit together ni lebih bermotivasi kan.. cant wait for next sew-along!!

    BalasPadam
  8. ala..tak sempat nak join!waaa!!! takpelah tggu next project lah plak..

    BalasPadam
  9. sue, lia,

    boleh la joint project baru ni.. jom jahit pencil roll pula. macam-macam penggunaan dia.. masih belum terlewat lagi

    BalasPadam
  10. hye dear tini...
    hehe erin berjaya siapkan January projek ni on May...
    ~sangat ktinggalan keretapi di sitew heheeeee

    BalasPadam
  11. ok erin noted. Takpe akhirnya keretapi erin sampai destinasi gak hiks

    BalasPadam