Khamis, 4 Februari 2010

Jom Jahit: Pencil Roll (tutorial)

Jom Jahit bermula lagi. Kali ini kita buat pencil roll atau boleh dipelbagaikan sebagai makeup brush rol, needle roll.. ikut suka masing-masing la ya. Saya pilih ini sebab nak bagi motivasi diri sendiri nak siapkan yang kat senarai sebelah tu. Ahaks. Boleh labuat untuk anak, diri sendiri, hadiah, suami. isshh semua orang la ya.
Macam selalu, siapa yang turut serta menjahit jangan lupa bagitahu di sini ya. Jom.. jom.. jahit.. :). Di bawah ini senarai-senarai tutorial yang menarik dan senang untuk diikuti. :)

Pencil Roll tutorial by You go girl

Felt crayon holder from Skip to my lou



Good luck semua. :)

Tarikh akhir untuk siapkan projek Jom Jahit ini adalah pada 28 Februari 2010. banyak lagi masa ya.. Tapi jangan ngelat tau. :)

saya pernah gak buat pencil case ni dulu.. tapi untuk hannah. ada kat entry bawah ni. tapi kali ni nak buat sendiri punya pula.

pencil roll untuk hannah

20 ulasan:

  1. Hi,
    saya baru aje berjinak-jinak dengan "keras-tangan" ni .. Mcm seronok ajer nak join aktiviti awak ni. Bukan apa, boleh lah jadik penguat semangat. Kalau harap diri sendiri sure jadik warm-warm chicken shit ... hahahaha
    Boleh kah saya nak join?

    BalasPadam
  2. ok kak hani..
    zu ikut serta...hehehe
    kalut tui..tp mcm akak gakla..
    leh motivasikan diri nk hadiahkan tuk adik2..hehehe

    BalasPadam
  3. chun siut, comel2 belaka...
    nape tak penah state harga ekk??

    BalasPadam
  4. rai, ze.. mari-mari buattt jahit bagi cun

    matjoe.. ini semua hasil jahitan sendiri orang tu.. kalau nak beli kena tanya berapa harga kat orang yang jual.. ni sama-sama menjahit ni

    BalasPadam
  5. nak join.. tapi takut xsempat buat sbb balik rumah je da malam.. takpe still follow gak tutorial ni, kalu jadik baru saya paste 'jom jahit' kt blog saya.. aci tak?

    BalasPadam
  6. menarik menarik..insyaAllah nk joint gak..harap2 angin rajin ada la..hehe

    BalasPadam
  7. hai tini,jeles tgk jahitan program jom jahit awak..kita ada mesin tapi tergolek je kat umah..hihi
    kit tkpandai jahit mcm awak.tapi nk tryla joint nanti...tapi nak joint cemana ya? kalau dh siap cemana kita nak htr kat awak gambarnye?(maaf ye baru jinak2 kat blog,tkpandai nak joint apa2 pun...hehe

    BalasPadam
  8. uwaawaaa jelesnya tgkk...kita ada mesin tapi tergolek je kat umah..bila la nak jadi pandai mcm tini ni...cemana nak join yaaa

    BalasPadam
  9. wani.. ini la masanya nak mula menjahit.. ahakss semua orang boleh ikut serta jahit. bila dah siap nanti upload aje pic kat blog awak dan tinggalkan komen disini.. hehehe

    BalasPadam
  10. ya ya akan ku cobaaaaa, sebab jeles n geram tgk baju budak yg kiut...harap2 ku bjaya tempuhi rintangan sbagai seorg pnjahitbju seperti mu..kerna aku takpunya tahap kesabaran yg teguh seperti mu,dan sahabat2 mu antaranya maya di mycrazyartzone tu..hihihi

    BalasPadam
  11. i've made one (huh, semangat.. semangat..) hehehe..

    http://www.neezaneedles.com/2010/02/jom-jahit-pencil-cases.html

    BalasPadam
  12. salam kenal...

    akak saya join..hehehe..bulan lepas x sempat nak join jahit.

    selain dpt belajar jahit ni..dpt gak bkenalan ngan mmber baru..

    BalasPadam
  13. dah siap gak..jemput jemput ziarah..hehe

    BalasPadam
  14. tini...
    kita pya pencil roll dah siap...
    he he he thanks for the link..
    so kita joint ea..jom jahit.

    http://suelovelyhand.com/

    BalasPadam
  15. Tini dear.. wuuuhhh sempat jugak siap :D thanks for the inspiration.. suker jahit reramai nie.. Thx!1 cant wait for the next activity..

    BalasPadam
  16. kak tini cantik nyer pensil roll tu...lps niy nk jahit jgk la...
    rugi btul la x jupe blog kak tini niy awl2....tp rase2 x terlambat lg kot hehe :P tq kak tini 4 sharing

    BalasPadam
  17. yaya.. takde due date la projek2 ni.. tgk mcm erin.. 5bln baru ketapi dia sampai destinasi hikss chaiyok2

    BalasPadam
  18. cantik pensil roll tu... TQ kak tini for sharing...
    anak saya baru nak sekolah next year.bolehlah saya try jahit untuk die

    BalasPadam
  19. Seronoknya menjahit, banyak pula paten menarik ni..

    BalasPadam