Isnin, 15 Februari 2010

Minggu yang produktif: Baby pouch

Baby pouch. Dah lama nak buat. Tapi macam tak berani. Nak beli macam mahal sangat harganya, takut adik tak nak la dudk dlm ini. Ini hasilnya sebelum dilipat dua.

Bila dah dilipat dua. hehehe comelkan love-love ni

Oh ya, pertama kali saya jahit menggunakan bias tape. Saya buat sendiri ya. Seronok sangat bila berjaya jahit. Ini la yang menarik sekali bila buat sendiri, banyak yang kita belajar. Rasa kemas sangat bila hujung kain pasang bias tape ni. :)

Macam selalu, penutup cerita. Model yang tidak berbayar. Adik memang suka la kalau bab dapat berkepit dan bergayut dengan mama. I like. :)

10 ulasan:

  1. kak berapa rm baby pouch ....mau order 1

    BalasPadam
  2. bestnya tini buat sendiri... i beli ja dulu walaupun harganya mencekik darah jua..tapi tak reti jahit kan... beli juga la..mana letak pun entah la.. ni nak pakai utk baby baru pun tak tau mana nak carik lagi ... apa kata tini yg rajin dan kreatif tunjuk tutorial hehehe...demand pulak...kalau tak ganggu rutin tini la.. best nya kalau i pun leh jahit gak.. huhu.. part yg guna bias tape tu yg nak tgk sangat.. teringin jer nak belajar... anyway..congrats!

    BalasPadam
  3. fahryamar.. alamak minat ke... lom buat kira-kira lagi la.. email akak eh kalau minat.. tinihani@gmail.com

    balkish
    muahahha tu la beli mmg mahal.. ingat dulu beli bb sling time kakak, nasib guna lama gak, adik mama kreatif so bertuah la... nak wat tutorial alamak... kena buat lagi la bb pouch ni hehehhe

    BalasPadam
  4. cantikla...teringin nk wat satu..tp..camne ye?huhuhu
    xreti nk adjust2..hahahhuhuhu..

    BalasPadam
  5. comelnya hani! and baby nampak happy and comfy je hehe...seronok dia mama dakap! wish hanan still kecik leh bawak camni, sekarang dah berat sangat dah...tak larat nak dokong huhu

    BalasPadam
  6. Thnks Hani... saya dah buat baby pouch last week.. Tgk blog hani terus terpikat nak buat jugak tuk anak teruna sorg tu.. saya ada cite kt blog saya.. Thnks bagi idea..

    BalasPadam
  7. hani. cantik n best nyer bole gendong bb kann.. :)

    pah minat kain ni.... mase pi ikea tu .. dah tak de stok... bole ke pah kirim kalau hahi pi lg.. tu pon kalau ade la....hihihi

    BalasPadam
  8. hai tini...saya pun buat satu guna kain ikea utk my baby...tp fail lah bahagian nak ukur saiz pouch tu...skg buat 27" tp rase mcm gelebeh lagi...

    BalasPadam
  9. hai tini...saya pun buat satu guna kain ikea utk my baby...tp fail lah bahagian nak ukur saiz pouch tu...skg buat 27" tp rase mcm gelebeh lagi...

    BalasPadam
  10. Kalau gelebeh kena bg pendek lg la. Jahit sendirikan, buka balik la jahitan tu. Hiks

    BalasPadam