Isnin, 22 Februari 2010

Tutorial: Cara menjahit bias tape

Saya gunakan bias tape maker. Dah ada apa lagi gunakan aje la kan ahahah
Bila dah siap. (depan)

belakang



kena pandai-pandai selarikan.. ikut nak buat lebar mana




ke arah belakang



yeahhh.. dah siap

macam mana? boleh ikut ke tutorial ni. Saja je nak cuba cara baru. Buat tutorial berdialog. Ahaks.. boleh baca ke dialog box tu? heheeh Semoga berjaya menjahit.. Nanti semua barang boleh pasang bias tape..

19 ulasan:

  1. sgt senang utk diikuti..thank share this info..dialog box tu pun lagi senang utk faham..thank skali lagi..

    BalasPadam
  2. nampak kemas...hehe..lagi satu nk tnya mana nk beli bias tape maker tu ek? saya selalu guna yang ready made satin bias tape tu..huhu

    BalasPadam
  3. suzi.. terima kasih.. nasib leh baca

    mieda.. readymade tu sau size aje.. kecik aje kan.. bias tape maker ni mcm2 size ada.. beli dgn zila kasim http://www.coretanseni.blogspot.com/

    BalasPadam
  4. very clear tute tini! senang faham and what a cute polka dot bias tape!

    BalasPadam
  5. tu la..yg ready made tu kecik jek. bole buat utk leher jek..hehe..
    wokeh..nnti saya beli..thx for the sharing.. :)

    BalasPadam
  6. best la tutorial ni.. s baru tau ada cara lain.. thanks beb :)

    BalasPadam
  7. Bestnya dah ade bias tape maker ..
    sy asyik dok guna yg satin bias tape tu je..
    tunggu ..akan ku dapatkan satu gak nnti..hihihi..( ayat jeles ni..hahaha)

    BalasPadam
  8. mana nak cari maker tu? senang lah lepas ni tak payah beli kain les... plus dah ada les corak sendiri... hehehehe

    BalasPadam
  9. hani,
    tutorial berdialog best!

    BalasPadam
  10. zura... Ni semua kain lebihan...
    Amy... Kat atas tu sy ada bg link zila yg jual tu
    Zu... Pas ni i buat bisness la, jual bias tape yg dah siap dgn pelbagai corak kain... Kat kedai tiada jual kan....
    Dura... Haha best eh dialog box... Pas ni wat lg la

    BalasPadam
  11. salam..

    I like!!! first time jumpa tutorial berdialog camni.. thanks for sharing walaupun iren tak minat menjahit..

    BalasPadam
  12. suka lah ada tutorial ni.actually saya tak pernah try lagi jahit bias tape ni,sebab nampak macam susah je..bleh la cuba lepas ni

    BalasPadam
  13. HANI, yg warne pink tu sejenis ape?gne nyer utk buat?nk bli kat mne ek?

    BalasPadam
  14. td excited bce blog trus jer komen, xbce pon previous komen.dh tau dh..hehehe... tq hani!

    BalasPadam
  15. i pun baru beli bias tape maker...ur tutorial sesangat la dihargai dan sgt mudah difahami. tq

    BalasPadam
  16. iren.. takpe ilmu tu penting.. minat boleh pupuk ahahha

    lia.. nampak aje susah.. dah mula nanti mesti suka

    ika... hahaha lenkali baca dulu.. jgn excited sgt ekekeke

    ainun... nanti tunjukkan la hasilnya

    BalasPadam
  17. thanks tutorial nie ;). kena beli bias tape gak lh, sng skit.

    BalasPadam
  18. kat kedai biase x de ke jual bias tape maker tu? Best la...thanks for the idea Tini...

    BalasPadam
  19. Salam. Terima kasih for the info. Really love this.

    BalasPadam