Rabu, 31 Mac 2010

Jom Jahit (Mac): Sarung kusyen

Yuhoo semua. Hari ini hari terakhir Jom Jahit Mac. Kalau yang sudah berjaya siapkan jangan lupa tinggalkan komen dibawah bersama url ya. Saya panjangkan tempoh untuk menyiapkan jahitan hingga hujung minggu ni ya ( hehehe tun tanah pon tak siap lagi pon sebenarnya)
Saya suka bila ramai yang ikut serta Jom Jahit bulan Februari yang lepas. Macam-macam rupa roll yang keluar. Kreatif Habis. Bulan Mac pon dah bermula dan saya telah memilih untuk membuat sarung kusyen. Seronok tak? Kita cuba jahit yang mudah-mudah, lurus... hehehe bukannya apa, nak perbaiki kemahiran menjahit yang ada kan.
Di bawah ini antara blog-blog yang ada sediakan tutorial untuk jahit sarung kusyen tersebut. Boleh buat panduan. Saya yakin anda lebih kreatifkan. :)(opss.. jangan lupa, ambil banner jom jahit disebelah ya. :)

Applique cushion cover tutorial


siapa yang takut zip macam saya tu, ini la masanya nak cuba jahit guna zipkan

Selamat berjaya semua. Gunakan lah daya kreatif yang ada dalam diri sendiri ya. :)5minute Cushion cover tutorial by momfetti
tanpa zip, nampak senang.. boleh cuba ni

from Crafty Habit
suka sangat cara dia buat applique atas kain tu, comel


15 ulasan:

  1. huhhu da lama tunggu task ni.. mmg nak tuko sarung kusyen kt rumah tu.. ok kita join!!~ (wahh baru rasa konfiden)

    BalasPadam
  2. hehehe...sarung kusyen..emmm..dah ade sebiji bantal kusyen t..nk kene tambah satu lg..pastu br leh wat sarung kusyen..hahhaa
    nk cukupkan sepasang..kihkih..
    insyaAllah...saya join akak..

    BalasPadam
  3. i nk join lagik...ari tu dah try jait sarung kusyen tp nk buat lagi khas utk akiviti jom jahit ni..

    BalasPadam
  4. Hai Tini,

    I nak join. Ni first time nak join. Sangat borkobar kobar ;).

    BalasPadam
  5. salam perkenalan kak tini..
    wah bestnyer tgk blog akak..kita xpandai menjahit cuma suka tgk2 jer hasil kreativiti org lain.tapi nanti kalo nak join mcm mana kak..

    BalasPadam
  6. tengok entry ni baru teringat yg kusyen love ku itu xder sarung lagi sejak sarung lama tu koyak. nak cuba lah jahit sendiri... he he...

    BalasPadam
  7. uwaa....sempat ke ni tini? huhu...I berkobar nak jait tapi rasa cam tak sompat jo...akan ku usahakan :D

    BalasPadam
  8. Dah siap ;)
    tngk la kat sini

    http://my-amirul-and-aqil.blogspot.com/2010/03/under-sea.html

    dan dekat sini

    http://my-amirul-and-aqil.blogspot.com/2010/03/jom-jahit-by-tinihani-cushion-cover.html

    BalasPadam
  9. dah siap dah ...
    usha kat cni ye...

    http://lovingenmye9.blogspot.com/2010/03/mac-projek-jom-jahit_25.html

    BalasPadam
  10. Huhu akhirnya sempat siap yeay! Tini tengok kat sini ye thanks babe! :)

    http://sewretrochic.blogspot.com/2010/04/jom-jahit-conversation-pillows.html

    BalasPadam
  11. sy yang last ke..masih sempat lagi?
    http://khadijahanisa.blogspot.com/2010/04/kusyen-jom-jahit.html

    BalasPadam
  12. kak tini ,masuk jer blog kak tini ni rase makin gataii jer tgn nk menjahit ...bkn ape sy dh lame x m'jahit last skali 2 bln lps jahit bantal bunga reben dgn tompok manggis...skrg niy rase nk menjahit blik jer hehehe geram tgk koleksi kak tini tu hehe....kalu x guna zip snang ckit,kalu guna zip alahai payah sgt...x cantik jadi nyer....tp bantal kat atas niy cantik sgt2 nanti nk try bt jgk la...thanks kak tini 4 sharing ;D

    BalasPadam
  13. jahit jgn tak jahit. Kita yg buatkannya, bkn org lain pon

    BalasPadam