Isnin, 22 Mac 2010

Mencuci mata dan menambah stok yang ada

Ahh... saya nak sewing room saya mcam ni. Cepat lah ada banglo sendiri boleh la saya realisasikan impian saya ni. (BErangan memang tak nak kalah). Saya nak warna putih. Nampak ceria dan tenang. Ouhh selesanya.
Kalau saya sibuk nak beranga, SI kecil ni pon sama naik juga. Kakak punya ni mama.. Yo lah tu :)
Koleksi kain kat bahagian ni. Kalau pergi mesti lain yang ada. Kali ni saya suka la sebab dapat beli koleksi yang boyish sikt. Boleh buat sesuatu untuk adik pula. SESUATU. Dan ada hippo hijau. :)
Saya geram kat kain biru bunga-bunga halus tu tapi takde stok. Sabar aje tengok yang display ni.

Selama ni saya tak sempat belek banyak kat bahagian kain ni. Bila orang tanya pasal plain cotton.. heavy cotton saya tak boleh jawab sangat. Tapi kali ni saya dah tahu. Ada plain cotton yang lembut sesuai buat cadar dan ada juga plain heavy cotton. Memang warna yang striking dan cantik.
Heavy cotton = RM25.90/meter
cotton lembut = RM12.90/meter
Yeahh.. saya punya yang gambar-gambar kenderaan tu. Suka sangat. Pertama kali jumpa.
Hippo hijau orang lain punya.
120cmx300cm = RM29.90 (utk 3meter tu  / 1pack)
Koleksi cecilia. Banyak burung ni. Boleh la sepasang dengan Emily Maya. Ehhehe
Puan-puan pemilik kain ni semua, tunggu ya kehadiran kain idaman.

Tak sabar nak tunggu kehadiran kad keahlian IKEA ni. Boleh la jadi personal shopper lagi. :)

11 ulasan:

  1. masyaAllah..cantiknya kain-kain tu...
    waduh panasaran jadinya..
    klu sy yg p ke IKEA tu maunya kelabu mata ni..
    huhuhu...

    BalasPadam
  2. tini..nmpknya kita ni sekepala. sama jer angan2 kita. sama2 lah doa errkk...spya banglo idaman tu dalam genggaman bukan hnya dlm angan2!! ahaks..

    BalasPadam
  3. haha... boleh2.. pastu leh pakai sesama... pastu kita tubuhkan pasukan cheerleaders untuk diorang... kekekkeke..

    eh.. saya pun suka berangan gak..

    BalasPadam
  4. banglo mahal btol. hubby kaya xpe. buat budget btul2 bleh kot

    BalasPadam
  5. tini...geramnya tgk kain...huhuhu....mg tgh cari kain gambo kete....bape semeter tu....

    BalasPadam
  6. tini lawanye...
    ish..rse mcm nk pulak.

    BalasPadam
  7. salam tini...

    slalu jadi silent reader jer...
    lenkali nak ke ikea lagi leh lah ila kirim yer...

    this time, x dapat nak-kirim out of budget, hehehhe
    baru jer pegi rabu lepas, kebetulan balik rumah mak...

    the fabric is fabulous ya...

    BalasPadam
  8. saya pun minat menjahit, rasanye.. dah dekat setahun saya tak menjahit. rindunye... nak menjahit lagi.
    saya selalu gak pergi ikea tp tak pernah kain ni. kat area mana ye???

    BalasPadam
  9. farah.. nak? ambik la gambar tu heehe gurau jer

    ila.. boleh... bolehh

    irma.. meh la jahit balik... ikea bahagian kain la.. hik hik... bahagian fabrics dekat dengan kanak2

    BalasPadam
  10. kain kat atas tu kak tini beli dekat ikea ker?....

    BalasPadam
  11. ha ah kat ikea.. tu utk org2 order awal dengan saya :)

    BalasPadam