Selasa, 9 Mac 2010

Terapi jiwa

Macam-macam warna tali beg ni. Yang bestnya ada gak tali beg yang bercorak. Nanti saya tunjukkan saya punya tali beg. :) Tengok kat pic ni, yang warna hitam ada stitches tu cantik kan. Menyesal tak beli. Memang kena buat lawatan sekali lagi ni
Macam-macam jenis cotton fabric yang bermutu tinggi (dan mahal la kan) tapi corak dia memang cantik, comel dan gedix.. ouhhh kena tabah okeh bila pergi bahagian ni

Kona Cotton. Ini yang plain cotton. Nak wat baju pon boleh. Memang kain best habis la. Geram okeh. (Berapa banyak geram pon tak tau. Gambar lain dah tak sempat habis. Sebab sibuk nak cari barang idaman hati. Lain kali saya ambil gambar ya.

Ada hikmahnya kena berada diluar kawasan sendiri. Terima kasih Zura, bawa saya menjengah ke Craft World. Seronok ya amat. (Poket berlubang tu jangan cerita la ya.. kepuasan tu penting). Saya beli batting untuk projek Quilt BOM saya tu. Healing mat saiz kecik senang nak memotong depan tv, butang balut, D Ring, tali bag gambar eiffel tower, paris lagi.. zip untuk bag dan pin patchwork. Seronokkk.. nak beli lagi, tapi tahan nafsu.. Lagi 2 minggu boleh beli lagi. Hahahah
Oh ya.. tidak dilupakan, dua helai fabrik yang sangat comel dan gedik. Hehehhe Ada la projeknya nanti. Geram
Ok.. mari tambahkan kegeraman bila lihat sebeban cotton fabric ini. Terima kasih wati, kerana sanggup membeli belah untuk saya di Bandung. Dia kawan masa saya belajar dulu. Saya suka sangat dengan pilihan fabrik dia. NAsib la waktu tu dia belum mabuk-mabuk lagi. HAhaha Ah bila la saya nak kerjakan kain-kain ini. Geram...
Malas nak keluarkan dari plastik. Corak bunga.. unik sangat..
Ok.. saya sangat suka fabrik yang hitam putih tu... memang jiwa saya.. dengan gambar mesin jahit... jarum.. benang.. sukaaaa.. yg corak ceria tu biasala kan untuk budak-budak :)
Yeahh.. semuanya polka dot. bulat.. sukaa... eiii tak sabarnya nak sambung menjahit

alamat Yee Button Sdn Bhd/ Craft World
33, jalan ss2/55, 47300 petaling jaya

13 ulasan:

  1. semua fabrik tuh dari bandung ker???? cute and lawa lah....

    kat sini mana nak cari fabrik camni ek???

    BalasPadam
  2. whoa...bestnya stash from Bandung tu!! ekeke...next time kita wat trip gi sanalah pulak tini, rombongan Craftzoners gitu ekeke

    BalasPadam
  3. wah bestnya...saya suka shopping..belum pernah jengah craftworld atau cottagepatch..apatah lagi bandung..wakakakak..

    BalasPadam
  4. alalala craft world tu kat mana tu? cam takdek je kt batu pahat ni heheheeh.. wahh jeles.. kt batu pahat ni xtau nak bli mana barang2 menjahit.. tini bli la banyak2, bukak kedai online jual brg jahit.. senang tuk org2 jauh cam kita nih..

    BalasPadam
  5. yatie.. kain yg dlm plastik aje dr bandung
    zura.. huhu bila la impian rombongan makcik kiah ni nak terlaksana
    impianina... sama la kita... bandung pon i lom sampai lg
    sellyna... hahaha idea menarik tu.. nanti saya buka la ruangan utk jd personal shopper... kekkeke

    BalasPadam
  6. murah x kain cootton yg bli dari bandung tu...lawa2 la...geram jer tgk....

    BalasPadam
  7. anon...

    murah ya amat berbanding ngan kat malaysia
    tu yg nak kena buat rombongan cik kiah pi bandung ni hahaha

    BalasPadam
  8. comelnye kain beli kat bandung tu.. teringing nak pegi jugak laa.. :) tp tak tau kat ceruk mane kat bandung tu yg jual kain cotton murah & cantik.. ;) kalau rombongan tu jadi.. jgn lupa bagitau.. bolehlaa menyempit sket.. :)

    BalasPadam
  9. geramnya tngk kain2 kat craft world. Kat mana kedai craft world tu yea? bleh tau lokasi tak, kalu deakt bleh pi terjah hehe

    BalasPadam
  10. kak tini, craft world to dkt mana? kl ke...

    teruja betul tgk koleksi kain dia....

    BalasPadam
  11. aisyah.. hahah nak cari kat ceruk mana kena tanya org yang dah pernah pi bandung la eh kekeke

    ibuamirulnaqil dan little.. dekat PJ SS2

    BalasPadam
  12. alahai akak..teruja dan sakitnya poket tgk brg2 kt craft world tu..huhu
    cantikla akak kain dari bandung tu..
    terutama yg bunga2 tu...very2 sweet...jelesnya saya...huhuhu

    BalasPadam
  13. tumpang suka.. tak mampu dah nak buka balik mesin jahit, nak jahit suar koyak pun kena tunggu berminggu2.. mood tarak mari, semua pun rasa payah
    sweetdarling79.com

    BalasPadam