Selasa, 27 April 2010

Siapa nak angkat tangan...

Buat yang pembaca setia blog saya. Saya tahu ramai yang silent readers. Yang keypochi pon ramai.. Hiks.. gurau aje. Saya dengan rasminya pada hari ini ingin membuat giveaway barang-barang diatas. 1/2 yard sewing fabric (cun gila gambar dia.. sesuai untuk penjahit dan pengumpul fabrik yang tegar), 3 meter grossgrain ribbon yang berlainan corak, sewing time label dan lots of buttons. Siapa nakk???.. Kenapa baik hati sangat saya hari ini???
Sebab.... hari ini.. saya dah masuk zon baru.. opsss... saya suka dengan kehidupan saya sekarang. Dikelilingi dengan orang yang saya sayangi. Dua permata hati yang sangat berharga.. dan hobi yang hikss... tak yah cerita la kan. dan berat badan yang dah kembali asal kepada 46kg.. :P.. Moga kebahgiaan terus menjadi milik saya. Tiada siapa-siapa peminat saya nak bagi hadiah ke? ~~wink~~

Kalau nak barang jahitan kat atas tu.. senang sahaja cuma tinggalkan komen di bawah. Itu sahaja. Komen diterima sehingga jam 1 ptg 28/4/2010. Pengomen yang bertuah akan dipilih secara rawak dan akan diumumkan jam 2ptg, 28/4/2010. :)

72 ulasan:

  1. Salam Kak TiniHani (harini tetiba tau nak kena panggil kakak..ehehe..)Anyway, first of all nak wish happy birthday, semoga panjang umur, bahagia selalu dan teruskan usaha berkraf. You're such an inspiration, always sharing tips and tutorials. Your effort was no less than OUTSTANDING. Thanks Sis.

    BalasPadam
  2. wah...bestnye..saya pn nak jugak..
    nak jugak..hehe..hope have a luck for me..
    amin..
    hehe..

    BalasPadam
  3. salam tini,

    selamat menempuh alam 30-an. Alam yg penuh ketenangan, kestabilan dan kasih sayang yg melimpah ruah. moga alam 30-an lebih memberi makna pd tini sbg seorang hamba allah, seorang wanita,seorang anak, seorang isteri dan seorang ibu. SELAMAT HARI JADI KE 30 KPD TINI. iNSYA ALLAH hidup tini sekeluarga diberkati ALLAH.

    kak zana,
    meenamohd@gmail.com.

    BalasPadam
  4. salam tini...selamat ulang tahun..dah masuk zone baru ...makna nnti banyak lagi benda baru akan sampai..tempuhi dgn lapang..

    gila tgk kain tuh..hehehhe

    ana
    http://cikanna.blogspot.com

    BalasPadam
  5. allah selamatkn kamu,allah selamat kamu,allah selamat kan..kakak tini...allah selamatkn kamuuu.... :)
    salam kakak tini :) ...
    memang saye pembace senyap kakak...tp bukan kepochi tau..cume kagum dgn bakat seni kakak,kejatangan kakak superb! tau..jeles tau!!!kakak de idea yg sgt2 kretip..n suke bg tips yg bernas.amat sesuai bg saye yg baru berjinak dlm dunia crafting ni...suke jenguk blog kakak utk cr idea or sekadar cuci mata..selalu komen dlm hati jekk... :)teruskan niat murni kakak ni ye..
    salam salam.....rozie :)

    BalasPadam
  6. salam kak tini,,,
    hehe anyway selamat ulang tahun kelahiran,,,
    akak nmpk muda,,hehe cm xpecaya plak,,,
    moga selamat dalam apa jua dugaan n cabaran ye kak tini,,,
    hehe thanks jgk coz slalu bg tips kt saya,,,
    hehehe moga kehidapn kak tini sekeluarga dirahmati ALLAH s.w.t

    aminnnn!!

    ~cik kerm~

    BalasPadam
  7. Happy Birthday Tini...
    hahaha.... Sayalah salah seorang silent reader tu... (akhirnye mengaku gak ;))
    saya suke baca blog awak sbb menaikkan semangat saya untuk terus menjahit...kira sumber inspirasi lah...
    semoga rezeki saya murah hari ni...

    BalasPadam
  8. nak jugakkkk...

    anyway..kak tini (eceh2..sebelum ni ingat sebaya..hihi) hepi besday ok..panjang umur murah rezeki...bertambah2 kretip...

    p/s:comei aih..kain tu

    BalasPadam
  9. salam..

    Selamat hari lahir Tini..welcome to d club big three 'O'..(^_^). Tetiba je silent reader bersuara ek..hehe. Apa2 pun semoga kehidupan Tini senantiasa di dlm rahmatNya.

    BalasPadam
  10. wahhahah muncul pon silent readers semua ni..
    wah2 siap bg ucapan tak hengat korang..
    menyenth perasaan betull..
    apa2 pon terima kasih atas doa anda semua ya :)

    BalasPadam
  11. wah bestnye...nak jugak...hehe...congrats and hepy besday to kak tini sbb dah masuk angka 3..hehe..saya doakan semoga akak bahagia selalu and panjang umur n yang paling hidup akak di berkati oleh Yang Maha Esa. Amin.. :)

    BalasPadam
  12. Tini,
    happy birthday 2 u!
    Yati pun nak jugak! (sambil angkat tangan dan keyboard). :D

    BalasPadam
  13. hi hi hi....selamat menempuh alam 30-an...w.pun sblm ni silent reader tp d sbbkan adiah kt atas tu mmg best giler..eden munculkan diri jugak akhirnya...ha ha ha..dengan ucapan selamat menyambut hari lahir...semoga berbahagia hendaknya...

    BalasPadam
  14. Salam perkenalan tini...

    Wahh...sebaya la kite...cuma sy muda bulan je ng awak...hepi bestday ekk...moga panjang umur, murah rezeki & bahagia selalu...

    sy kagum dgn kekreatifan awak dalam craft & jahit-menjahit ni...+ ade anak kecik lg tu...hehheh..

    anyway...semoga awak akan dikurniakan idea & kemahiran yg berlambak2 dalam craft & jahitan ekk...

    BalasPadam
  15. salam kak...

    happy besday kak..wahh dh smpai ke age to perfection yer..moga hidup kak tini & family sentiasa diberkati & dilimpahi rahmat serta kasih sayang...i'm happy for u kak..;)

    BalasPadam
  16. hani, sebagai pembaca setia blog ini,(ecece..terus mengaku pembaca setia tehee..)saya angkat dua tangan saya, dua tangan safiya and dua tangan emir..kalau tak cukup gak..nanti saya angkat tangan hubby gaks..ahakss..

    BalasPadam
  17. salam..

    eh.. kita ni sebaya ler.. pasan muda panggil KAK TINI! hahaha.. (sowi la dear, lepas ni kita panggil tini je..)

    selamat menyambut hari diberanakkan.. psst : jgn lupa ckp time kasih kat ibu.. ;)

    btw, hadiah giveaway tu sangat menyelerakan! tiba2 ilang selera nak makan nasik! ooooh.. tidak...

    BalasPadam
  18. saya nak juga saya ni silent rider awak heheh tinie selamat hari lahir yg ke 30 umur kita samalah heheh

    BalasPadam
  19. Salam Tini

    Happy Birthday Sis... Salam perkenalan. Just trying my luck for the giveaway. Wishing you all the best!

    areniece[at]gmail.com

    BalasPadam
  20. Salam Tini. Semoga bertuahlah Sue harapnye. Sue sekarang dah start menjahit, thanks to your blog tentang jahitan. Now dah ada order for my handmade. :D

    BalasPadam
  21. assalamualaikum...
    first : Heppi Besday kak Tini, Moga PAnjang Umur
    dan dimurahkan rezeki...Aminnnn...
    2nd : Saya baru jer join blog ni last
    week...suka sangat2 ngan jahitan akak...
    Jadi sumber inspirasi...cewahhhhh!!!
    3rd : Saya nak gak butang ngan riben
    tu...comel glerrr..saya nak letak kat
    beg yang saya buat untuk anak2 pompuan
    saya..beg dah siap...tinggal nak touch
    up jew...boleh rrr kak tini..
    Lastly : Tenkiu so muchhh...luv ya..

    BalasPadam
  22. Salam tini....harap blom terlambat nk ucap hepi besday....moga selalu dlm lindungan & rahmat - NYA...

    BalasPadam
  23. Happy Birthday,Tini! Semoga panjang umur dan sihat selalu. Bestnye brg2 yg nk di giveaway kn tu!

    BalasPadam
  24. happy birthday to you,
    happy birthday to you,
    happy birthday kak tini,
    happy birthday to you....
    semoga dapat tempuh segala dugaan dan cabaran dalam hari2 mendatang.
    ina just jd silent reader but blog ni mmg superb la...

    BalasPadam
  25. hepi birthday...kak Tini ( officially !! huhu..)
    nak nak nak....saya nak..klau blh dengan kaki2 sekali saya angkat..haha...

    BalasPadam
  26. bestnya.. nk join gak tini.. minat sumer brg2 tu.. hehh..anyway..hepi birthday ye..moga pjg umo...

    BalasPadam
  27. Salam Tini, mcm tak caya jer u dah masuk 30.Muka maintain jer....(bunyik mcm bodek lak.hehehe) Saya nak menang giveway nie.Plz.....

    BalasPadam
  28. salam tini,

    comeinye hadiah2 tu.. nk try my luck gaks.. huhu
    neway congrat n senyum sokmo =) tq

    BalasPadam
  29. salam Tini, happy bithday and may Allah bless u with good health, prosperity & happiness::always:: sebagai pemgumpul fabric tegar, suka sangat tema fabric tu, lagi bila diganding dengan buttons and ribbons yang colorful tu...

    BalasPadam
  30. Salam Tini,
    Selamat Panjang Umur yea. Lebih kurang jugak kita ni rupanya hehe. Oklah harap2 ada luck la kali ni nak dpt hadiah2 kat atas tu. Tuan rumah punya birthday org lain yg dpt hadiah yea hehe

    BalasPadam
  31. Salam,

    Kak Tini, HAPPY 30TH BIRTHDAY !!!!
    Hehehe kiter la tu salah sorg silent readers kdg2 jer nak nyampuk..hahaha

    Semoga Allah memberkati kehidupan akak ngan full of happiness, rezeki yg melimpah ruah n ketabahan hati menghadapi dugaan...

    wish i'm lucky enuf to have the present...

    anyway, Selamat hari semakin matang...
    **insyaAllah lg 4 thn kiter join akak erk...

    w'salam...

    Syaaz,
    http://awokskitercraft.blogspot.com
    awoks.kiter@gmail.com

    BalasPadam
  32. 30? la yeke...muahaha baru harini tahu Tini muda dari sha ehh,selama ni dok panggil Tini je..anyway ok jugak..terasa muda gitu hahaa...

    okeh.. kat... fb (org pertama wish tau)...kat email pon dah..so sambung kat sini plak..Happy besday..semoga Allah panjangkan umur Tini dan murahkan rezeki Tini sekeluarga...aminnn....

    >_< harap2 sha dapat ehh..dah tahu dah nak watpe ngan mende2 tu...dah terbayang2..berbunga2 harapan..dan teruskan le berblogging...hihihi...

    BalasPadam
  33. salam tini..
    hebaat 30 years ek..
    congrats..
    saye pon nak give away tuh..if ade rezki..
    tq..

    aimisam.blogspot.com

    BalasPadam
  34. Cik Tini,...eh Pn.Tini --> sy suke panggil kwn2 dgn gelaran cik. [He3~]
    ♥ i am wishing u a happy day..
    ♥ may your beloved ones will always be by your side, throughout hard days.. & also happy days.
    ♥ life is yours to be spent & not to be saved. [so keep working on your hobby.. and cherish others with your great crafts!]

    BalasPadam
  35. hehehe...nak sibuk jek...kot2 dapat...leh buat geli-geli tangan pada masa lapang....wakaka....aci dak???

    BalasPadam
  36. Happy birthday Tini!
    May your day filled with joy & happiness
    and Welcome to the 3 series clan ;)

    Berminat jugak nak join giveaway birthday lady.
    So..count me in, ya!

    BalasPadam
  37. Salam Tini...

    selamat hari lahir yg ke 30.. semoga panjang umur n murah rezeki...

    saya suka giveaway tu...

    wish me luck...

    BalasPadam
  38. waa.. happy bday tini....xpe.. age is just a number. yang penting hati muda... waa menarik gak giveaway ni...sapalah yang bertuah tu kan.. saya pun nak try gak.. :)

    BalasPadam
  39. Salam Tini,

    Wah.. dah masuk zon baru.. sama zon lah kite..

    Memang silent reader pun.. kekadang je mengkepohkan diri.. Dah penat ni angkat tangan.. lambatnya nak umum nama.. (cehceh mcm leh menang)..Cantiknya fabric tu.. suka!! suka!!

    Anyway Epi Bes Day Tini!!

    BalasPadam
  40. Zarina said:

    Moga panjang umur dan diberkati selalu. Salah sorang silent reader awak. Nak join jugak giveaway tu.. harap ada luck ye.. hehehe

    BalasPadam
  41. Waaaaaaaaahahah nak komen jugak.. walaupun bukan pengumpul fabric yg tegar (tapi ade jugak fabric kt rumah yg tak terusik lagi, kira tegar la jugak kan??)..

    1stly, tuan punya blog.. Selamat hari lahir.. Walaupun saya tua sebulan dari awak, tp kita tetap da capai angka 3 di depan hehehe.. Tahniah pada diri kita..

    2ndly, sungguh jeles berat badan awk 46kg jek.. apa yg awak makan ek? saya tinggi 1.64m & berat 70kg.. huwaa kategori overweight dah ni.. Bleh la bagi tips2 yg beguna (bukan stakat tips menjahit je tau).. tlg la kwn silent reader mu ini kurus bersama hehehe..

    BalasPadam
  42. Assalamualaikum Tini....
    Happy Birthday, semoga dimurahkan rezeki, dipanjangkan usia dan berbahagia selalu. Sebenarnya, sy dah lama mengikuti blog Tini ni sbg silent reader....;), dan saya juga ada ltkkan link blog Tini di blog saya. Alhamdulillah...blog Tini byk saya jadikan panduan dan semangat untuk saya jahit baju-baju Puteri saya...al-maklum...selama ni ada 4 putera, bila dikurniakan seorang Puteri ini, saya mula excited nak try jahit baju untuknya. Saya baru mula menjahit, dan sekrg baru kumpul kain-kain tapi..kain murah jer, sebab tak berani lagi nak jahit pada kain yg mahal ;).
    Apa pun....saya teringin sangat untuk memiliki barang yg dijadikan giveaway tu...semoga rezeki berpihak kepada saya, btw...jika tiada rezeki...pun sy dah terhutang budi pada Tini kerana banyak menyediakan tutorial untuk saya jadikan panduan.

    BalasPadam
  43. hepi besday tini...welkam to de klab...hahaha...

    tgh duk berangan ni...klu la akk dpt hadiah tu....bestnyerrrr...hahaha....:P

    BalasPadam
  44. korang... saya suh tinggalkan jejak aje.. takde pon soh komen poji pojian ahakss.. malu saya tau.. apa2 pon suka bila saya baca ramai yang dapat manfaat daripada blog ni.. saya pon budak baru belajar.. bila dah tahu yang baru takde salahnya kita kongsi bersma kan...

    sellyna.. saya tinggi 160cm.. hikss.. kedingkan.. ada rajsia ke? ahaksss... tu pon nak kena kongsi ke? hehhehe nanti la eh.. kena ada mood..

    apa-apa pon terima kasih semuaaa

    BalasPadam
  45. Doaku untuk mu....

    "Ya Allah, Jika ditakdirkan hari ini ialah hari kematian, tolonglah panjangkan nyawaku dari alam barzakh ke alam dunia kerana aku hendak menyambung perjuangan Rasullullah S.A.W, tambahkan rezeki aku dan sehatkan aku, berkat junjungan Rasulullah S.A.W aku beroleh segala kejayaan. AMIN..."

    Salam Sis Tini,
    Semoga dipermudahkan urusan dunia akhirat akak sekeluarga, wish full of happiness on ur life...

    Aleya the silent reader \(^_^)/

    BalasPadam
  46. saya suka promote blog ni kat kawan2 n sedara mara saya sbb dengan bangganya saya leh cakap.."ni blog boss aku tau" Hehehe.. Jgn marah r Cik Tini..Hepi Besday..

    BalasPadam
  47. Salam Tini...

    I really wish i could get the giveaways.

    Sejak saya mula baca blog awak, perasaan nak belajar menjahit semakin membuak-buak, saya dah mula kumpul duit untuk beli sewing machine cam awak & dah start kumpul buku untuk belajar jahit (& juga baca tutorial awak).

    Hope you could help me to fulfill my dreams!

    p/s : Your blog is one of the 'blog wajib' dijenguk setiap hari.

    Regards,
    Your silent reader,
    Wanie
    (wanie_kashfi@yahoo.com)

    BalasPadam
  48. tak tahu nak tulis pa sbb smua org dah tulis, hepi besday je lah.

    BalasPadam
  49. Salam Tini....

    disebabkan ada giveway, maka terdorong la plak nk berkomen2 kat sini....
    nak gak...tak dpt takpe...yg penting try...hehehe..kot2 nasib baik dpt la gak 'harta karun' yg comey2 tu....

    BalasPadam
  50. salam Tini..

    Mommy Icha ni actually silent reader blog Tini..and newbies pun dlm kraf kain2 ni :p. Memandangkan tengah berpantang (baru masuk 23 hari), tak sempat nak menjahit lak..join la ga Tini ni..

    so, happy 30th birthday to Tini..semoga terus bahagia dan ceria di samping family and hobi yang best ini! =)

    BalasPadam
  51. perlu cakap kah nak juga ...?

    :-)

    BalasPadam
  52. salam,sy pon silent reader blog ni.
    n sy pown nk juin gak.mana tau dapat hadiah yg comey2 neyh.best.selamat menempuh gerbang 30s.

    BalasPadam
  53. selamat ulangtahun kelahiran yg ke-30..insyaallah dimurahkan rezeki..diberikan kesihatan yg baik & kesejahteraan dlm hidup..
    suka dgn hasil tangan tini...kreatip..teringin nk buat tp penyakit 'M' selalu melanda..
    sebelum ni jdk silent reader je..tp ada giveaway..baru la nk komen...mana la tau jdk pengomen yg bertuah(klu lucky draw x pernah lucky)..hehe..harap2 kali ni bertuah la...lalala

    BalasPadam
  54. just wish u all the best in verything u do..sentiasa bersyukur dgn apa yang ada..

    #saya dah angkat dua belah tangan...tapi dah tau payah nak dapat...org lain bodek giler2 punya....hahaha

    ~~ayat selalu tak bertuah dlm mana giveaway ponn...tgk aje lah hadia2 tu :') (senyum dlm tangisan)

    BalasPadam
  55. nak!nak!nak! bestnyer hadiah2 kat atas tu...
    minta2 la ada luck kali ni.....
    ok,wish u hepi besday,moga dimurahkan rezeki and hepi always...

    BalasPadam
  56. “When you turn thirty, a whole new thing happens: you see yourself acting like you parents.”
    - Blair Sabol

    HAPPY BIRTHDAY & Many happy returns!

    BalasPadam
  57. salam kak hani..
    sy nk jugak hadiah tu..
    btw,slmt hari lahir..
    may all ur wishes come true..
    semoga berbahagia ye sis..

    http://lillyshoppe.blogspot.com

    BalasPadam
  58. Salam Kak Tini,

    Selamat Ulangtahun dan semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki.

    *Setelah sekian lama jadi silent reader baru sekarang nak bersuara*ehehe

    BalasPadam
  59. Salam Tini,
    Sama ler kita tahun monyet..Anak pun sama 2 owang.Bulan jer lain, saya bln 8 ni..Semoga Allah murahkan rezeki, panjangkan umur untuk tini sekeluarga. Lagi satu semoga Allah murahkan rezeki saya dengan hadiah tini tu...

    BalasPadam
  60. Bimillahirrahmanirrahim..
    Assalamualaikum wbt akk. saya salah seorang silent reader akak. Alhamdulillah, teringat nak post komen. Hajat hati nak wish birthday kat akak.
    Selamat Ulang tahun kelahiran ye.
    Semoga Allah panjangkan umur akk, dimurahkan rezeki dan dikurniakan limpahan rahmat yg berganda dari Allah swt. amin.
    Sekalipon mengenali akk dari dunia maya, namun saya seronok sekali.
    Islam begitu indah kerana mempertemukan kita dialam blog, biarpaun jarak hakikat kita adalah jauh. Namun kasih Allah bukan mainan buat kita. Syukur pd Allah, moga diberkati persahabatan ini. amin
    Sanah helwah kak tini!
    barakallahu fik abadan abada.
    salam

    BalasPadam
  61. salam kak,kita pun silent reader je..selamat hari lahir! saja mencuba..

    BalasPadam
  62. Salam kak Tini....
    Happy belated birthday..hehehe walaupun baru beberapa jam melangkah ke hari baru..... Semoga dgn pertambahan usia ini akan membawa kebahagiaan buat akak sekeluarga....

    bestnye kalau saya dapat hadiah tu...ngeee (berangan lebey)

    BalasPadam
  63. Hye ya.. I suppose I'm one of the keypochi reader on your blog *grin* ni tengah angkat dua-2 tangan hoping to get that fab gifts..
    *btw - 46kg!!!!! ish..ish..ish..*jeles sebenarnyer*

    BalasPadam
  64. Salam Tini...

    Silent reader bersuara..."Selamat Ulangtahun Ke 30..Smoga dipanjangkan usia,dimurahkan rezeki (bley slalu wat giveaway..hik),diberi kesihatan yang sempurna dan dikurniakan sebuah keluarga yg bahagia..nak giveaway tu...hohohooh...

    BalasPadam
  65. hi tini...happy bday...dari smlm i tgk post ni..(actually hari2 pun in jengok ur blog)..tapi dok pikir nak post entry tak...malu tapi mahu hehe..dan i tak pernah bertuah dlm mana2 cabutan bertuah...so i let go ja semalam... hari ni terpanggil lagi... so i thot...well mana tau luck i ada kali ni... lagi pun fabrik tu sangat cantik utk ku lepaskan ...huhu... anyway....paling tidak pun i dapat raikan bday u dgn rakan2 blogger lain kan..semoga kekal ceria dan semakin kreatif =) ...aminnnn - balkhis -

    BalasPadam
  66. tini,
    nak nak nak. wink**

    bestnye kalau tiniHani pos hadiah2 tuh..(i wish)

    hihihihi.btw, happy birthday.

    BalasPadam
  67. Salam tini...
    selama ni jd silent readers aje.. tp nak give away punya pasal kene menonjolkan diri gak le.. hehehe... Opsss... Happy 30th bday.. welcome to the group.. hehehe.. moga makin matang dan idea makin bertambah kreatif utk ber'crafting'... dan semestinya saya teramatlah teringin hadiah giveaway ini... nak laa.. nak laaa... thanks :-)

    BalasPadam
  68. Salam tini...

    Happy Besday...moga panjang umur, bahagia selalu & bertambah rezeki...sebaya lah kita ni...cuma saya tak sekreatif awak...suka baca entry dlm blog awak ni...byk ilmu yg saya dapat...thanks yer....

    BalasPadam
  69. just to say...SELAMAT HARI LAHIR YG-30, semoga bahagia dengan keluarga tercinta, bahagia dengan kehidupan n segala2...

    nie comment yg 'terkecuali' dari giveaway yer madam (dah sorok tangan siap2 bwh meja)...hahahah....

    BalasPadam
  70. heheh awat sorok2 tangan.. lama dah tak sembang kann hukss

    BalasPadam
  71. syahdunya baca doa tu.. so great tq

    BalasPadam