Khamis, 20 Mei 2010

Tadaaa.. ini dia


Sebenarnya saya dapat idea buat beg ni dari Kham Joe. Hehhehe Tapi sebab takde masanya nak cari beg coklat goreng pisang tu, saya buat aje la guna kertas biasa. Punya la berhempas pulas nak melipatnya. Siapa yang terlibat dalam lipat melipat tu terima kasih ya. Hahahah

Lepastu, apa lagi.. buat la tag yg comel tu.. Nak bagi cantik potong aje dengan pinking shears. Lawa la dia. Kata ribbons banyakkan.. guna la selagi boleh. Saya buat punya la dah rasa cun habis sekali boleh tak kakak pergi conteng,,, Nampak tak? Huruf H.... isshhh geram


Orang suruh tulis kat dalam.. laju aje dia tulis kat luar, bila disuruh tulis tiba-tiba aje "Kakak tak pandai tulis la mama..." ahhhhhh geram lagi... Macam-macam karenah.

Ini la beg yang sempat disiapkan di Subuh hari. Harap-harap teacher kakak suka la. Jahitan paling mudah mama gunakan. Fabrik dia.. ahhhh suka sangat.. lepas ni lebihan dia boleh la buat sepit rambut lagi. Hikss...
Tali beg saya gunakan juga yang from Paris tu. Jahitan easy stitch Selamat Hari Guru yang telah diperkemaskan dan saya jahit kain tu zig zag sahaja atas beg. Wallah da siap. Apa-apa pon.. janji kakak dan teacher kaka suka eh.

17 ulasan:

  1. suke beg tuh~
    ehe~
    mesti cikgu kakak suke~
    ehe~

    BalasPadam
  2. ya Allah! Tini... comel giler lah beg ni.. sukanya semua... fabriknya, tulisannya, pensilnya, talinya, designnya semua saya suka!..

    bravo bravo!

    BalasPadam
  3. Muahaha ayat.. Boleh buat saya masuk bakul amgkat sendiri. Hahaha

    BalasPadam
  4. Tu la.. Kalau suka tentu saya senang hati

    BalasPadam
  5. bestnya buat goodies bag for teachers' day... emm kalau lah saya ada masa nak buat semua nii bestnyerrrrrr

    BalasPadam
  6. serius lawa wehhhh ...!!! bag cute pensil tulisan apa segala .. eshhh syoknya jadi Cikgu Hannah !!!

    BalasPadam
  7. Sama mcm maya...suka semuanya..fabriknya, tulisannya, pensilnya, talinya, designnya semua saya suka!..

    Kalau la saya cikgu hannah...suke!suke!suke!

    tgk tini dgn anique buat membuta ku meroyan2 nak cuba. Tapi kaki easy stitch tu tak dak le. Lagipun mesin antik maa..Boleh beli separately ke foot tu? Ada jual ke? or certain mesin je boleh pakai?

    BalasPadam
  8. Naza, kalau awk tgk web poppy tu.. Dia guna mesin singer hitam yg antik aje. Dia adjust sendiri nak jd mcm mana jahitan tu. Tak payah guna mesin n tapak canggih pon boleh buat.

    BalasPadam
  9. Alamak semua nak jd teacher kakak ke.. Hiks sebenarnya mcm tak puas hati, banyak lg nak jahit.. Nak jahit nama kakak kat bhgn belakang.. Tp sbb masa tak cukup, tu aje la yg mampu buat. Hiks

    BalasPadam
  10. Cik rimbun oit.. Saya pon buat subuh2 hari je.. Anaknya punya pasal kan

    BalasPadam
  11. saya pun suka bagi adiah hasil kraf kita sendiri.. sangat valuable sebab depa takkan jumpa benda yang sama kat tempat lain... kos yg murah tp sgt valuable... keep it up tini!!

    BalasPadam
  12. Setuju amy. Tak akan ada yang sama kalau hand made ni. Thanks hiks

    BalasPadam
  13. kak...saye ade cite pasal blog akak kt blog saye...
    ni link saye...

    http://terataimewangi.blogspot.com/2010/05/eeeegeramnyerrrr.html

    ...n saye suke sgt blog akak niey coz macam2 tutorial akak ajar...n akak pon x kedekut ilmu...n terima kasih byk2 sebab blog akaklah wat minat saye kembali menjahit

    BalasPadam
  14. Fara, alahai banyak lagi blog yg canggih and owner dia lagi kreatif. Saya pon bdk baru belajar tapi saya enjoy buat ni semua. Kalau suka jengah la selalu blog saya. Fara rajin2 jahit. Da jengah blog awk. Hiks

    BalasPadam
  15. alaa cutenya..sy pun nak jadi cikgu kakak laa mcm ni..

    BalasPadam
  16. tini, betul ker mesin jahit singer yang antik tu pun leh buat cenggini? excited nak buat ni kalau boleh.

    BalasPadam
  17. betul... boleh tgk kat blog anicque.. dia ada buat tutorial...

    BalasPadam