Rabu, 7 September 2011

Jom Jahit: Table runner raya TH


sempena raya ni wajibla kan atas meja ada sekali kuih raya. ehhehe Ini la table runner saya. Kain lebihan dari yang dulu masa buat projek Jom Jahit sarung kusyen. Ukuran dia agak lebar, kat pasaran takde kot table runner dengan kelebaran ikut suka saya ni. :P



gambar penuh table runner. Ingatkan nak beli fabrik baru untuk buat table runner ni tapi adik asyik demam aje sepanjang bulan puasa yang lepas, saya pon selongkar aje la almari.. dapat la kain ni. Kalau perasan saya sambungkan kat tengah3 tu.. Kain yang ada tak cukup panjang. AHhahah Nampak tak?



saya buat kemasan dengan jahit tepi dan kemudian jahit mesin seperti biasa. sekejap aje siap.



Percaya atau tidak.. ada lagi lebihan kain tu.. saya buat la untuk cover almari kasut.



table runner ni kurus sikit. boleh la.. buat menambah seri.



saya jahit tepi sahaja dan biarkan begitu. Tak nampak sangat serabut kan



oklah siap juga table runner saya. ada lain yang dah siap? Seperti selalu.. ada jer duaorang budak yang sibuk. Pantang nampak kamera. tu yang kat gambar2 atas ada aje kaki la tangan la yang nyibuk. hehehe

20 ulasan:

  1. ceria la table runner ni...simple tp cantek...

    BalasPadam
  2. cantik...tak sempat la nak jahit lagi....minggu ni siap kot...

    BalasPadam
  3. Wah, terlupa lak ttg table runner ni... bila due date ye?

    BalasPadam
  4. btw, SELAMAT HARI RAYA & MAAF ZAHIR & BATIN!

    BalasPadam
  5. @Rosh, takpe rosh.. buat aje selagi takde projek baru ehehhe

    BalasPadam
  6. @Rosh, selamat hari raya juga rosh :)

    BalasPadam
  7. Haha..table runner ku belum siap!!!!

    BalasPadam
  8. simple n cantik n cepat siap kan.. match plak ngan cushion tu kan...

    BalasPadam
  9. cantik la..hope kali ni sempat jahit..sronok lak tgk projek jom jahit ni...

    BalasPadam
  10. @nureen, teruskan usaha ehehhe

    BalasPadam
  11. @mila@rimbun, tu la dah nak dkt setahun baru nak jahit.. dari dulu wat boh layan aje ekekek

    BalasPadam
  12. cantiklah Tini .. fabric tu sangat membangkitkan suasan raya! sama juga cara jahit tepi kita .. i did the same with my table cloth .. senang kan ..

    :-)

    BalasPadam
  13. @a.n.i.Q.u.e, Haah jimatkan masa yg selalu mencemburui kita ni

    BalasPadam
  14. [...] Ini tuan tanah punya. habiskan sisa-sia kain yang ada. [...]

    BalasPadam
  15. Kreatifnyaaaa :D Tak sabar nak beli mesin jahit ni. huhu. Anyway akak bese beli kain cantek2 tu kat mana ek?

    1st time singgah sini. You're soo creative :D

    BalasPadam
  16. @ciare, Mcm2 tempat beli kain ni, bila nampak berkenan aje terus beli.. Hehehe

    BalasPadam
  17. Tempat isi kuih tini yg belah kanan tuh 1st time lorna tgk...
    Belimkatne tini? Ooopss larimtopik pulok...

    BalasPadam