Khamis, 8 September 2011

Sepit rambut felt di pagi Syawal


model kesayangan mama. siap makeup bagai. nak Hari Raya ni mama katanya. Saya buat semua sepit rambut felt ni di malam raya. dapat tutorial dari internet kaedahnya kan. Asalnya nak buat satu sekali dah mula buat tak boleh berhenti. heheh terus hasilnya di bahagi ke anak-anak sedara yang ada.




4 bersaudara yang memeriahkan suasana. tak cukup korum lagi duaorang. yang berempat pon dah riuh rendah pening kepala. mama buat kan juga felt hair scarf utk sarah. sesuai lak ngan warna baju


adik yang muka paling notti. jambul asyik terkeluar aje. sebulan adik kena sembelit.. mengaruk aje bila nak berak. macam2 ubat saya bagi.. 2 kali juga la tukar susu. Alhamdulillah sekrang ni dah ok sikit.. saya guna Anmum pula.. moga pulih lah dari sembelit dia tu. sian tengok



Yang ini pula bunga felt gabungan ungu dan kelabu.. semua ada baju kurung sepadan warna dengan sepit rambut ni



yang ini pula bunga felt rose warna turqoise. lilit sahaja sampai selesai jadi bunga



yang ini kombinasi dua warna felt yang dijadikan sekuntum bunga ros. mudah sahaja. jimat belanja sambil habiskan stok felt yang ada. ehhehe


 

8 ulasan:

  1. sis yang felt rose warna turqoise sangat comel. berkenan tgk

    BalasPadam
  2. Arwah mak kata kalau baby sembelit bagi susu lactogen ...kalau cirit bagi dumex...tapi tak pernah try sebab bila budak-budak ni sembelit bagi vitagen je...

    BalasPadam
  3. @Suzie, Tu la ikut bdk, tp kalau nana dulu mmg bg dumex time cirit. Mmg okeh

    BalasPadam
  4. comel bunga felt tu bila sekawan 3 atas cekak rambut. memang kreatif..

    BalasPadam
  5. Kreatif bunga yg purple+grey tuh :) model tini pun comel2 belaka....

    BalasPadam
  6. nak belajar lah buat bunga kat cekak 2 cantik

    BalasPadam
  7. sis ajar both tu nak buat cmne..its so nice..!

    BalasPadam