Jumaat, 4 November 2011

Jahit sendiri sarung Ipad


pandangan hadapan, siap sekali dengan getah bagi menguatkan lagi pegangan ipad kat dalam tu. Bahagian luar saya gunakan heavy cotton berwarna merah jambu pekat



bahagian dalam pula dari koleksi Timeles Treasures Fabrics. Bagi kombinasi ceria sikit.



Macam nak muntah jahit yang kat bahagian semi bulatan tu.. ialah orang tak mahir menjahit kan :P Gitu la gayanya.. susah sikit rasa nak muntah hehehe



Ada juga jahitkan bahagian untuk sangkutkan bahagian depan sarung.



Maka boleh lah didirikan Ipad tu. Senang la nak melayari internet kaedahnya



kalau boring gaya baring pon boleh... hahaha gaya bebas kan..



Selesai gak jahit sarung ipad ni walaupun nak dekat 4..5 kali nak mun mun.. ahaha Saya gunakan pattern Ipad Cover dari Etsy NapKitten. Yang pastinya puas hati.. pasni nak jahit guna kombinasi fabrik polkadot pula... Yeahhh

13 ulasan:

  1. Hai sis..

    So nice la sarung ipad ni..i Like.... :)

    BalasPadam
  2. cantik... nak buat jugak la utk handphone.. weeeeee

    BalasPadam
  3. cantik la....cm ne nk jahit nh??

    BalasPadam
  4. canteknye..klo nurul mau seminggu wat pattern camnie..skrg tgh try n error wat ipad sleeve..utk carnival ^ ^

    BalasPadam
  5. @acik shukor, ouh tu lagi kecik tu.. leh muntah banyak kali ahahha

    BalasPadam
  6. @Nurul, tu ahh payah tul kalau wat yg tebal2 ni... buat kejap berenti buat kejap berenti..

    BalasPadam
  7. @ama, saya ikut pattern yg saya tulis kat atas tu

    BalasPadam
  8. Very nice!! Cute sangat.. Love the color.

    BalasPadam
  9. Sugoii Tini!! cantik dan sangat kemas.. ada tutorial tak?

    BalasPadam
  10. sgt la creative.. saya suka..Tini guna apa bahagian yang keras kat belakang tu.. and bahagian depan tu letak batting yang nipis ke?

    BalasPadam
  11. tabik spring berkali2 ni...saya boleh pandang je lah...tak mampu den nak buat camni haa...

    BalasPadam