Isnin, 17 Oktober 2011

Bantal dora utk kakak nana


Dah lama saya beli kain panel dora ni. Saya beli online aje, seller dari Malaysia pon je.. lupa pula dari siapa sebab lama benar belinya. Bila nampak aje gambar Dora terus beli, sebab tau kan nana suka koleksi Dora ni. Tapi bila dapat mama yang terlebih rajin tu yang kain panel ni tersimpan lama. Bila mood menjahit datang baru la nak hegeh hegeh buat. Senang aje kan kain panel ni, ikut aje garisan yang ada pastu jahit. Selesai kerja



hasil setelah di potong dan dijahit ikut garisan yang sedia ada. Saya buat satu bantal yang bentuk Dora dan satu lagi bantal peluk panjang. Saya guna satu aje Dora besar tu kalau ikutkan bleh buat depan belakang gambar sama kan...  Kat bawah ada gambar kain belakang Dora tu.



puas gak la sumbat dengan filler nak bagi gebu Dora ni, supaya sedap di peluk kakak :_



ini kain untuk bahagian belakang Dora. Saya gunakan kain bercorak cupcake, nanti gambar dora besar (yang kat kain panel) tu boleh buat lagi satu patung dora kan.



kakak nana la paling gembira bila dah siap. sedap digomol



eh.. adik pon nak tumpang sibuk. dia pon nak tumpang peluk Dora



takpe lahhh share kan.. janji korang jangan gaduh :)

Selasa, 11 Oktober 2011

Buku kraf murah di Big Bad Book Sales


Siapa yang suka buat koleksi buku kraf, jahit menjahit, scrapbook dan quilt boleh lah terjah ke Big Bad Book Sales di MAEPS Serdang hingga hujung minggu ni.Majalah Crosstitch yang saya beli tu.. satu RM5 satu lagi RM8.. Saya pergi hari Isnin.. mungkin siapa yang pergi hujung minggu lepas mesti dpt lagi banyak majalah. Yang buku fleece tu hanya RM10. hahaha buku-buku novel yang sempat dirembat tu lupa lak nak ambil gambar hehehe


Macam-macam jenis buku ada.. saya teruja tengok novel yang best2 hanya RM8 hannah pula senyum sampai ke telinga bila tengok banyak buku Dora and princess... ahahhah Saya nak pergi lagi ni, nak borong novel-novel yang best dan nak selongkar lagi buku-buku kraf. Membaca jambatan ilmu kaedahnya kan... :)

lagi gambar felt on tshirt.. dijahit tangan :)

cuci mata lah ya hasil jahitan felt on tshirt saya yang lepas-lepas.. malas lak nak mengarang ayat :P kalau berminat nak buat satu.. boleh isi form di contact me kat atas nun. Terima kasih pada yang membuat tempahan di bawah ini... :)