Jumaat, 4 November 2011

Jahit sendiri sarung Ipad


pandangan hadapan, siap sekali dengan getah bagi menguatkan lagi pegangan ipad kat dalam tu. Bahagian luar saya gunakan heavy cotton berwarna merah jambu pekat



bahagian dalam pula dari koleksi Timeles Treasures Fabrics. Bagi kombinasi ceria sikit.



Macam nak muntah jahit yang kat bahagian semi bulatan tu.. ialah orang tak mahir menjahit kan :P Gitu la gayanya.. susah sikit rasa nak muntah hehehe



Ada juga jahitkan bahagian untuk sangkutkan bahagian depan sarung.



Maka boleh lah didirikan Ipad tu. Senang la nak melayari internet kaedahnya



kalau boring gaya baring pon boleh... hahaha gaya bebas kan..



Selesai gak jahit sarung ipad ni walaupun nak dekat 4..5 kali nak mun mun.. ahaha Saya gunakan pattern Ipad Cover dari Etsy NapKitten. Yang pastinya puas hati.. pasni nak jahit guna kombinasi fabrik polkadot pula... Yeahhh