Jumaat, 17 Februari 2012

Bila mama dilanda angin menjahit skirt


mama dia memang berangin. rancangan asal nak jahit satu skirt tempahan aje... terus menjangkit jahit lagi dua skirt untuk kakak nana. Dapat 3 skirt terus di malam hari yang tenang. Sebelum ramai yang bertanya saya beli fabrik comel-comel ni kat mana? saya beli di Zura Lovemelots. Hampir 80% fabrik yang comel-comel ni saya beli dengan Zura sebab fabrik yang dia jual semuanya supercute. Pastu saya senang aje terus pick-up kat rumah dia. Senang berurusan.



Fabrik Maybe in Blossom,Innocent Crush by Anna Maria H. Skirt ni untuk budak 2 tahun. Comel, warna soft purple



Nak bagi seimbang warnanya saya letak riben berwarna merah.. makin ceria la skirt ni jadinya. Skirt ni satu set tshirt yang dijahit felt. nanti dah siap habis saya upload yer.


Kakak nana nak skirt bertemakan pink. Fabrik dari Riley Blake: Sunny Happy Skies for Bella. Kalau ikut perasaan ada aje nak simpan kain ni buat pekasam.. belek-belek sebab sayang tapi dah beli kan.. jahit terus sementara angin sedang melanda. hehehe


Fabrik : Bird Swing in Multi by Michael Miller. Ni pon best senang nak sesuaikan dengan mana-mana tshirt dan blouse. Warna warni ceria.


Senang hati bila dapat jahit sesuatu buat Nana. Selama ni memang susah pon saya nak cari skirt untuk dia yang berkenan di hati.. kadang longgar sangat la.. ehhehe budak kurus.. dah sesuai pinggang.. pendek la.. tak nak la seksi2 kan.. Dapat dua helai ni terus rasa nak jahit lagi. Senang aje. setengah ela kain dapat satu  skirt nana. Seronok. :)



18 ulasan:

  1. rajin mama nana...untung kakak nana ada mama rajin...mama tak jahit skirt tuk mama ke..?

    BalasPadam
  2. salam kak...klu kita nk tempah jugak bole tak kak??sbb kita xpandai jahit skirt sgt...

    huhhuhuhu....

    kutu mesin jahit on kan kak??uikkkk xsaba..

    BalasPadam
  3. wow!!!...kak tini rajin nyer...kak..saya nak sgt tau mcm mane akak bahagikan masa akak...sronok lah kak nana ye..dpt skirt yg comel n cantik...hasil tangan mama tersayang... :)

    BalasPadam
  4. salam kak..comei skirt yg akak jahit..nk tanye akak, nk beli ken cam akak tu katne?

    BalasPadam
  5. @intan, da dpt parcel giveaway tu?

    BalasPadam
  6. @aleen, tgh tunggu cukup 10 org ni.. ada yg lom SETUJU lagi

    BalasPadam
  7. @faradilla, dik.. awal2 dah tulis beli kat mana.. baca dulu sampai abis ye..

    BalasPadam
  8. @izah, hahaha macam mana bahagi masa? pening2 ekekkeke

    BalasPadam
  9. jeless seyyyy..cutenye corak dia...best nye gugul pakai skirt.... :)

    BalasPadam
  10. wee..sume cun2..fabric yg munge2 tu sy pn ade..sayang nak gunting..kehkeh

    BalasPadam
  11. sori kak..camne la leh terlepas pandang..ok2 mekaseh

    BalasPadam
  12. @nureen, kalau ikut sayang mmg tak bergunting le kain tu heheh

    BalasPadam
  13. cantik skirt kaler cekelet tu.. kaleful burung2 dia..

    BalasPadam
  14. igtkan ada tutorial cr wat skirt tu.. :-)
    nk wat jgk utk dara i..hihi

    BalasPadam
  15. @Jun Juliana, ni skirt basic je. Jahit atas bawah.. Nnt saya buat tutorial dia

    BalasPadam