Thursday, May 24, 2012

Koleksi butang balut comel

 Koleksi "Happy".. Paling best ada gambar basikal... comel
Saya saja kumpulkan gambar butang balut yang saya buat sendiri untuk tatapan... nanti kalau dah guna di buat projek takde dah kan butang ni kan. Butang balut (covered button) ni saya gunakan acuan yang dibeli di Daiso. Kalau nak beli di kedai Craft SS2 pon ada. Saya tak jual la ye. :)

Ini pula koleksi "Random" Potong aje lebihan kain yang rasa sesuai untuk di buat butang. 

Koleksi "Sweet"... manis sangat kan... nak-nak tang bentuk lace dan ros pinky tu...

Yang ini koleksi "Cafe" hahaha ada gambar baca paper lagi. Kelas kan... butang ni size dalam 25mm

Macam mana nak buat butang balut ni sendiri.. Boleh baca di Tutorial membuat butang balut

7 comments:

  1. sweetnya Tini butang2 tu ... nak kena try buat juga one day ... one day .... one day ... one fine day .... insyaAllah

    :-)

    ReplyDelete
  2. kak mcam mana nak buat butang balut sediri...?

    ReplyDelete
  3. Hi Tini, I'm Aliah. Hari tu ada gak baca blog orang lain die kata beli acuan tu kat Daiso. Saya try cari tapi tak jumpa la..Boleh tau tak Tini beli Daiso outlet kat mana?

    ReplyDelete
  4. salam kak tini,sy pon nk try buat sendri!..nk beli acuan tu kt daiso mana ye?mcm kain perca ke apa ye?-sy x brapa phm acuan tu..tq

    ReplyDelete
  5. hye kak tini.. saye nak beli butang tu boley tak ? ade jual ke? berapa harga ye? saya nak hari khamis ni .. 7.3.13 .. boleh ke tk? kalau lambat sgt tk pe la.. tq..

    ReplyDelete
  6. comel la Tinihani. Akak pun minat butang katup ni...;)

    ReplyDelete

 

Template by BloggerCandy.com