Selasa, 2 September 2014

Cabaran 10 blouse

semangat membara nak menjahit blouse.. so apalagi buat hashtag #cabaran10blouse
kali ni guna pattern yoke blouse yang di alter supaya depan dia takde cantuman. Saya jahit simple blouse sahaja
macam biasa ikut pattern yang ada.. trace dulu atas kain sebelum gunting.. kemudian jahit, Ada 4 helai potongan kain la kiranya. jahit tepi keliling
Siap sudah blouse idaman...

bawah baju ada pleated.. nampak tak nampak aje hhehe
leher baju pula saya jahit dengan bias tape. tak perlu berlebihan kat leher sebab pakai tudung tak nampak apa2

lengan baju saya letak getah. cantik kuncup sikit.
ada lagi 8 blouse untuk genapkan #cabaran10blouse ni
harapnya berjaya la...

5 ulasan:

  1. Cabaran koleksi ciktinihani ni... selamat berjaya ek.. :)

    BalasPadam
  2. bestnya cabar diri sendiri ni...sy pun tgh cari pattern blouse yang sesuai tuk sy...tgh lukis pola gak..hihihi..insyaAllah nk follow gakla step tinihani cabar diri 10 blouse ni..tapi sy nak cabar diri buat 1 dlu..hihihih
    jom sama-sama cabar diri... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yeahhh... Jom la jahit sama. Nanti da siap boleh saya usha blog awak...

      Padam
    2. insyaAllah..br step 1...pilih pattern..nnti akan upload story kt blog.insyaAllah..

      Padam