Giveaway Jan’12: Top Comentator

Dah lama tak buat giveaway kan. kali ni giveaway untuk bulan Januari 2012. Saya perasan ada aje yang rajin memberi komen yang berguna dalam blog saya ni. Apa kata, di hujung bulan Januari nanti saya akan umumkan pemilik tiga helai fabrikĀ  fat eight, grosgrain ribbon dan juga ribbon brooch untuk di bawa pulang dan di jadikan bahan keraf/jahitan. Tak perlu susah-susah, tinggalkan aje lah berapa banyak komen sepanjang bulan ini.. nanti 1 Februari saya akan umumkan pemenangnya berdasarkan statistik Top comentator di sidebar tu. :)

Tiga helai fat eight (9″x22″). Semua designer fabrik cuma saya dah tak terjejak nama koleksi tu. First yg cherry, yg rama-rama tu nama FANDANGO dan yang buah pear tu untuk koleksi Robert Kauffman. Ok selamat berjaya meninggalkan komen untuk bulan ini :GG

59 comments to Giveaway Jan’12: Top Comentator

  • faradilla

    bes nyer kalau dpt giveway 2012 nie..nk try la bg komen byk2..jgn merapu sudah..

    [Reply]

  • faradilla

    akak..nk beli katne yea kain cotton tu?

    [Reply]

  • nurul

    i like this giveaway,erm so gojes la all the fabric uhu

    [Reply]

  • wah..menarik..menarik… akan menantikan entry cik tini utk dikomen..hehehe.. :)

    [Reply]

    TiniHani Reply:

    @zila, tq zila

    [Reply]

  • awesome! suatu pembukaan 2012 yang menarik! those giveaway cumel sgt pattern dia..

    imaginasi saya: 1) nak buat purse la dgn fabrik tu..
    2) dress my doter sesuai x ngn kain tu..hmm..
    3) haaa…! nak buat tempat duduk walker my dotter sendiri la. yg sedia
    ada tu dah koyak2. corak kain tu nampak sesuai sgttt!! likeee….!!!

    moga2 dapat la giveaway ni.. ;p
    thank you tini!!

    [Reply]

    TiniHani Reply:

    @nazirah, wahh siap dah berimaginasi nak buat apa ngan kain tu.. selamat mencuba nasib yaa

    [Reply]

    intan Reply:

    @nazirah,
    memang comel2 kan? kalau saya first skali nak buat diaper stacker…tgh cari2 pattern yg mudah n senang diikut…nak gantung kat baby cot…comel je nanti…
    ribbon brooch tu ai punya…gross grain ribbon tu mgkn nak buat bookmark..kain2 lain belum dpt idea lagi,klu buat purse mmg cantik tp tak reti buat :( …kena fikir benda lain…

    lastly, sama jugak…harap2 dapat menang giveaway ni…

    [Reply]

  • nak juga lah kain tu ….

    [Reply]

    TiniHani Reply:

    @Suzie, sila sila…

    [Reply]

  • wah menarik tu..suka2..lps ni kene alert la setiap entry terbaru cik tini kite nih :)

    [Reply]

    TiniHani Reply:

    @nureen, hehehe takpe take ur time

    [Reply]

  • mazura

    salam…bestnyer kalau dapat…everyweek mesti buka tinihani…but tak bagi komen kan…nanti i komen banyak-banyak ye…

    [Reply]

    TiniHani Reply:

    @mazura, boleh dear…

    [Reply]

  • mazura

    last wek terperasan quilling tinihani…cantik…i juga minat buat dan cuba buka blog miyyah@kertas memang best…macam-macam yang diajar disitu…

    [Reply]

    TiniHani Reply:

    @mazura, mmg miyyah mmg best gila kalau tgk hasil quilling dia

    [Reply]

  • mas hamzah

    bestnya..selalu baca blog awak…kreatif betul la…kadang2 tertunggu entry baru..

    [Reply]

  • wah..bestnyer dia nyer giveaway….cantik dan menarik. Kalo izan menang dh ader idea nk wat kitchen stuff for my craft shoppe…best best ni…

    [Reply]

  • wahhh hadiah yang teramatlah bestnyer niii

    [Reply]

  • shishi

    wawawa,,,,canteknye kain..nak komen bnyk2 jugak la… :)

    [Reply]

  • Salam kite pun nak cuba juga. klu berjaya alhamdullillah. klu tak berjaya pun alhamdullilah

    [Reply]

  • Hana

    kat mana nak beli cotton yg kaler stunning camni?

    [Reply]

    TiniHani Reply:

    @Hana, ahha merata la saya beli.. online ada kedai pon ada

    [Reply]

  • eyrah

    wah!! comeyy nye kaen2 tu..cute sangat2 :D
    best nye klau dpat !! ^_<

    [Reply]

  • cinta liza

    wahhh….sy slalu singgah kt bloh tini nii…tp xpenah lak bg komen…..suke sgt tgk cara2 jahit yg tini tunjukkn tu…sy ni mmg minat jahit2 nii….skg ni pon tgh dok cari kain nk wat beg n pencil box….tp kalu dpt kain yg tini twrkan tu alhamdulillah sgt2…..dpt la sambung wat bisnes kecil@an nii….

    [Reply]

  • Wah!! nak join!!

    komen dekat sini banyak2 eh? XD

    [Reply]

  • cantiklah kain tu, akk ada tutorial nak menjahit tak ? :]

    [Reply]

  • Nor Aini

    assalamualaikum kak,,,
    sy bru berumo 18,,jadi baru2 ny sy berminat dgn pembuatan kerongsang berdasarkn kain felt,,jd bg sy,,daripada membeli lebih baik sy buat sendiri,,,sy ingin memberikan cadangan kalau akak blh juga mmbuat tempahan t shirt couple,,selama ny sy selalu nmpak t shirt couple yg same jerk,,corak pon xbyk beza,,jadi akak ade x tutor buat t shirt cople,,sy kalau blh nk buat sendiri,,mungkin lebih bermakna pemberian tu dgn hasil tgn sy sendiri,,selalunya sy tgok di kedai xde t shirt couple yg menjual baju perempuan berlengan panjang dan lelaki lengan pendek,,jadi sy harap dpt buat sendiri,,,dgn mengguna kan kain felt tu untuk diguna kan pada baju,,,dengan cara membuat kerongsang..kadang2 patern dan bentuk yg dijual dipasaran tidak kna dgn citarase sy,,,jd sy nk buat sendiri mungkin sehelai kain felt dapat buat byk bentuk,,,membazir jika sy membeli,,,

    [Reply]

    TiniHani Reply:

    @Nor Aini, ada je tshirt coup;e saya buat di album fb. boleh aje sendiri buat.. tapi nak cari tshirt kosong berlengan panjang tu yg susahnya

    [Reply]

    Nor Aini Reply:

    @TiniHani, aah,,,saya dah carik memang xde,,,mungkin saya duduk di bandar kecil kota tinggi,,,tapi xpe t kalau sy ade mase sy pegi johor,,mungkin ade…sy berminat sgt2 nk mencuba,,,sebb warna2 kain felt tu cantik2,,,,sebb tu nampak mcm ekslusif sikit,,,

    [Reply]

  • Nor Aini

    dulu sy ade belajar menjahit silang pangkah,,insang pari,,jelujur,,rase nye blh x sy gunakan jahitan sedemikian,,,saya minat degan hasil yg mengguna kan insang pari nampak kemas dan cantik,,,

    [Reply]

    TiniHani Reply:

    @Nor Aini, gunakan lah mana-mana teknik jahitan yang sesuai untuk hasilkan yang terbaik. takde salahnya mencuba

    [Reply]

    Nor Aini Reply:

    @TiniHani, ok terima kasih kak,,mungkin jahitan tu semua sy belajar masa amek ERT kemahiran hidop tingkatan 1,,jdi skunk umo dah 18 jdi ingatan da lemah,,hahaha,,,lagi pown saya belajar setahun jerk ert lepas tu tukar perdagangan,,,jadi sy terpaksa belajar semula melalui YOU TUBE atau pown mak saya,,,,barang2 semua saya dah beli kain dan benang,,jadi harap sgt akak dapat bantu saya

    [Reply]

    TiniHani Reply:

    @Nor Aini, saya ada buat 2 entry pasal felt nak guna benang n jarum apa. Boleh baca kat situ dulu.

    Nor Aini Reply:

    @Nor Aini, yang mne satu ye kak??

    TiniHani Reply:

    @Nor Aini,

  • intan

    wah menarik nya…
    tak pernah join GA lagi, nak cuba nasib la…kain tomey2
    boleh buat macam2 ni…klu dpt GA ni kena la rajin sikit godek2 mesen kat rumah tu

    [Reply]

  • intan

    err…lupa nak tanya, komen banyak2 kat sini ke kat entry2 lain?
    nak cuba bersungguh2 ni…

    [Reply]

    TiniHani Reply:

    @intan, kat mana-mana boleh

    [Reply]

  • kalau silent reader xde chance la yep..kena perah otak mengomen …

    [Reply]

    TiniHani Reply:

    @AlamHati, takpe. Komen dgn rela hati hehe

    [Reply]

  • Nor

    Slm..akak, sy nk tnye klas mjahit felt ada buat lg x..y ari 2 klas nyer buat katne yer..dah lame bminat nk buat felt craft tp xder org nk mgajar..hehe

    [Reply]

  • Nor Aini

    salam kak,,sy dah mencuba,,tapi kain felt ny mcm berbeza,,ade yg keras dan ade yg lembut???jdi untuk membuat baju,,yg mne sesuai untuk dijadikan coraknya???

    [Reply]

  • Nor Aini

    kak,,,benag yg digunakan untuk menjahit kain felt sepatutmya benang biase atau pon benang nylon??
    saya agak kurang pasti nk gunakan yg mne sebb benang nylon terlalu tebal.dan benang biase agak nipis,,atau pown akak double kan benang tu
    ???please kak sy nk mencuba tpi xtau mcm mne,,,

    [Reply]

  • Nor Aini

    kak kain tu semua akak jahit tgn kan,,????

    [Reply]

    TiniHani Reply:

    @Nor Aini, kain felt? Haah jahit tgn. Boleh komen entry yg berkaitan ye… Ni akak tak tahu pon awk komen pasal apa hehe

    [Reply]

  • cantik nyer ..pandai la akak buat memang berbakat ,, tahniah2

    [Reply]

  • saya suka entri nih dan teruskan dengan entri yang berguna macam nih ..

    [Reply]

  • khufiyah hubbani

    hi sis,im very new in this crafting thinggy..heee..i just love everything cute n adorable like those clothes u display…they r so cute like i wanna kiss em..hope to learn new thing about craft from this site sooner..gud luck sis!

    [Reply]

  • wahhhh sukanyeee giveaway…teringin nyee dapat kain cantek2….tapi dah lama tak jenguk tini hani nye page…jangan lupe jenguk page saya pulak…sama2 kita komen kat entry yerkk..
    tahniah untuk 2012 nyer projek

    [Reply]

  • Wanfadilah wan Yusof

    Kak hanii kain tu jenis apa Yerr… Comellnye..

    [Reply]

    TiniHani Reply:

    @Wanfadilah wan Yusof, cotton

    [Reply]

    Wan Fadilah wan Yusof Reply:

    @TiniHani, Tqvm..semoga tahun baru ini membawa sinar Dlm perniagaan Dan juga mendapat Dari Allah s.w.t

    [Reply]

  • Wanfadilah wanyusof

    Saya memang suka pasal jahitan n… Hari tu Ada tgk Kak hani Dlm mhi sekejap aje akak buat seronokla tgk.. Boleh tak Kalu Kak Hani buat dkt bj kemeja kanak2 gambar cartoon bersertakan Nama?…

    [Reply]

  • Assalamualaikum :) Kita suka semua fabrik tu~ Nak2! Sompek laie kan nak join GA ni. Walaupun selama ni kita jahit felt je, tapi nak jugak fabrik2 tu. One day insyaAllah boleh guna. :D Tengah mengumpul sikit2 nak beli mesin jahit idaman hati ni..

    [Reply]

  • ainhazman

    assalamualaiku,… :) kalau la saya dapat fabrik tu… boleh la saya cuba buat table runner atau alas meja jahit saya.

    [Reply]

  • mazura

    salam. nak tanya Tini beli t-shirt kosong tu kat mana…

    [Reply]

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge