Jom Jahit (Mac): Sarung kusyen

Yuhoo semua. Hari ini hari terakhir Jom Jahit Mac. Kalau yang sudah berjaya siapkan jangan lupa tinggalkan komen dibawah bersama url ya. Saya panjangkan tempoh untuk menyiapkan jahitan hingga hujung minggu ni ya ( hehehe tun tanah pon tak siap lagi pon sebenarnya)
Saya suka bila ramai yang ikut serta Jom Jahit bulan Februari yang lepas. Macam-macam rupa roll yang keluar. Kreatif Habis. Bulan Mac pon dah bermula dan saya telah memilih untuk membuat sarung kusyen. Seronok tak? Kita cuba jahit yang mudah-mudah, lurus… hehehe bukannya apa, nak perbaiki kemahiran menjahit yang ada kan.
Di bawah ini antara blog-blog yang ada sediakan tutorial untuk jahit sarung kusyen tersebut. Boleh buat panduan. Saya yakin anda lebih kreatifkan. :) (opss.. jangan lupa, ambil banner jom jahit disebelah ya. :)

Applique cushion cover tutorial

siapa yang takut zip macam saya tu, ini la masanya nak cuba jahit guna zipkan
Selamat berjaya semua. Gunakan lah daya kreatif yang ada dalam diri sendiri ya. :) 5minute Cushion cover tutorial by momfetti
tanpa zip, nampak senang.. boleh cuba ni
from Crafty Habit
suka sangat cara dia buat applique atas kain tu, comel

21 comments to Jom Jahit (Mac): Sarung kusyen

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge